Fläskgryta med asiatisk touch

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Den här grytan kom jag på när jag började fundera på vad jag ska bjuda lite vänner på. Jag var sugen på lite asiatiskt och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fläskgryta med asiatisk touch
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 tim 10 minTotalt1 tim 30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Den här grytan kom jag på när jag började fundera på vad jag ska bjuda lite vänner på. Jag var sugen på lite asiatiskt och hade en stor bit picnicbog hemma. Så efter lite brainstorming så kom jag fram till en gryta som verkligen gick hem hos mina vänner. Man kan variera hettan i den beroende på hur mycket sambal olek man har i. I vilket fall som helst är det en grymt god lchf-gryta!

Det här är en gryta som är perfekt att göra storkok av och frysa in eller ha som matlådor några dagar efter.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 1500 g Picnicbog
 280 g Bambuskott (strimlade)
 250 g Champinjoner (färska)
 300 g Broccoli
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 3 msk Ingefära (färsk)
 2 msk Currypasta (grön)

 

Gör så här:

1

Strimla köttet och bryn det i panna i omgångar. Salta och peppra och pressa vitlöken över så att den får steka med lite även den. När köttet är brynt slår du det i en gryta.

3

Fyll upp med vatten så att det täcker köttet precis. Hellre lite för lite än för mycket vatten. Lägg i köttbuljongen och koka upp. Låt koka i cirka 20 minuter.

5

Skär upp alla grönsakerna under tiden som det kokar. Skär dem i ganska så stora bitar, det ser snyggare ut i grytan sen.

7

När köttet fått koka cirka 20 minuter, häll i grädde, kokosmjölk och crème fraiche och låt allt koka 40 minuter till. Då får såsen en chans att reducera ner lite och bli mer simmig.

9

Häll i alla grönsakerna sedan och samtliga kryddor och rör om. Låt det hela koka tills det att grönsakerna är lagom mjuka. De ska ändå ha lite tuggmotstånd så låt det inte koka för länge..

11

Smaka av och se om det är något mer som behövs, annars är det bara att servera det hela med önskat tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1500 g Picnicbog
 280 g Bambuskott (strimlade)
 250 g Champinjoner (färska)
 300 g Broccoli
 100 g Purjolök
 100 g Morot
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 3 msk Ingefära (färsk)
 2 msk Currypasta (grön)

Instruktioner

1

Strimla köttet och bryn det i panna i omgångar. Salta och peppra och pressa vitlöken över så att den får steka med lite även den. När köttet är brynt slår du det i en gryta.

3

Fyll upp med vatten så att det täcker köttet precis. Hellre lite för lite än för mycket vatten. Lägg i köttbuljongen och koka upp. Låt koka i cirka 20 minuter.

5

Skär upp alla grönsakerna under tiden som det kokar. Skär dem i ganska så stora bitar, det ser snyggare ut i grytan sen.

7

När köttet fått koka cirka 20 minuter, häll i grädde, kokosmjölk och crème fraiche och låt allt koka 40 minuter till. Då får såsen en chans att reducera ner lite och bli mer simmig.

9

Häll i alla grönsakerna sedan och samtliga kryddor och rör om. Låt det hela koka tills det att grönsakerna är lagom mjuka. De ska ändå ha lite tuggmotstånd så låt det inte koka för länge..

11

Smaka av och se om det är något mer som behövs, annars är det bara att servera det hela med önskat tillbehör.

Fläskgryta med asiatisk touch
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida