Fläskkotletter i sambalsås är en klassisk rätt som många kanske är vana vid att man gör med fläskkarré. Men, jag tycker att det är otroligt gott att göra det med fläskkotletter.
Om man vill så kan man använda benfri kotlett, men vill man ha ännu mer smak, så använder man kotletter med ben.
Tips på tillbehör:
- Blomkålsmos
- Vitkålsmos
- Blomkålsris
Recept och bilder: Alla goda ting
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).
Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.
Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.
Servera med valfritt tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).
Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.
Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.
Servera med valfritt tillbehör.