Fläskkotletter i sambalsås
5
Fläskkotletter i sambalsås är en klassisk rätt som många kanske är vana vid att man gör med fläskkarré. Men, jag tycker att det är otroligt gott att göra det med fläskkotletter.
Om man vill så kan man använda benfri kotlett, men vill man ha ännu mer smak, så använder man kotletter med ben.
Tips på tillbehör:
– Blomkålsmos
– Vitkålsmos
– Blomkålsris
Recept och bilder: Alla goda ting
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Fläskkotlett
- 1 st Rödlök
- 200 g Champinjoner
- nymalen svartpeppar
- salt
- Smör till stekning
Till såsen
- 3 dl Grädde
- 3 dl Smetana
- 4 tsk Sambal oelek
- 2 tsk Tamarisoja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).
- Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
- Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.
- Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.
- Servera med valfritt tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!