Fläskkotletter i sambalsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Fläskkotletter i sambalsås är en klassisk rätt som många kanske är vana vid att man gör med fläskkarré. Men, jag tycker att det är otroligt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Fläskkotletter i sambalsås är en klassisk rätt som många kanske är vana vid att man gör med fläskkarré. Men, jag tycker att det är otroligt gott att göra det med fläskkotletter.

Om man vill så kan man använda benfri kotlett, men vill man ha ännu mer smak, så använder man kotletter med ben.

Tips på tillbehör:

- Blomkålsmos
- Vitkålsmos
- Blomkålsris

Recept och bilder: Alla goda ting

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Fläskkotlett
 1 st Rödlök
 200 g Champinjoner
 Svartpeppar, nymalen
 SaltEfter smak
 Smör till stekning
Till såsen
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 4 tsk Sambal oelek
 2 tsk TamarisojaEller annan soja du tycker om.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).

2

Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.

3

Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.

Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet

4

Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.

5

Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.

Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet

6

Servera med valfritt tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Fläskkotlett
 1 st Rödlök
 200 g Champinjoner
 Svartpeppar, nymalen
 SaltEfter smak
 Smör till stekning
Till såsen
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 4 tsk Sambal oelek
 2 tsk TamarisojaEller annan soja du tycker om.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).

2

Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.

3

Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.

Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet

4

Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.

5

Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.

Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet

6

Servera med valfritt tillbehör.

Fläskkotletter i sambalsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida