Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskkotletter i sambalsås

Inga röster än
Fläskkotletter i sambalsås

Fläskkotletter i sambalsås är en klassisk rätt som många kanske är vana vid att man gör med fläskkarré. Men, jag tycker att det är otroligt gott att göra det med fläskkotletter.

Om man vill så kan man använda benfri kotlett, men vill man ha ännu mer smak, så använder man kotletter med ben.

Tips på tillbehör:

Blomkålsmos
Vitkålsmos
Blomkålsris

Recept och bilder: Alla goda ting

Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Till såsen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).
  • Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
  • Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.
    Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.
  • Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.
    Fläskkotletter i sambalsås | LCHF-arkivet
  • Servera med valfritt tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg