Fläskköttgryta
0
Innehåll
Det här mina vänner är en väldigt enkel men god köttgryta.
Jag har valt att göra den på fläskkött, men det går utmärkt att använda andra köttsorter om man vill. Nöt och lamm funkar fint det med.
Glöm inte bort att en gryta alltid är godare dagen efter, så har du tid, gör den dagen innan du ska servera den så smakar den mycket godare.
Vilket fläskkött som helst funkar bra, så länge det tål långkok.
Total tid: 2 timmar 15 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kg fläskkött
- 150 g morot
- 150 g gul lök
- 15 g vitlök
- 400 g krossade tomater
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk balsamvinäger
- 2 st lagerblad
- 1 msk tamarisoja
- 8 st vitpepparkorn
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl Grädde
- 2 dl crème fraiche
- 4 dl vatten
Instruktioner
- Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.
- Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.
- Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.
- Vätskan skall precis täcka köttet.
- Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.
- Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!