Fläskpannkaka (LCHF)

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 55 röster - Betygsätt

Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är…

Läs mer 11 kommentarer Skriv ut
Fläskpannkaka (LCHF)

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är utan fiberhusk. Använd rimmat sidfläsk eller bacon. Sen så använde jag gräddost men det går bra med vilken mild fet ost som helst.

Är du hellre ute efter vanliga tunna pannkakor, så tycker jag att du ska spana in mitt goda recept på pannkaka, som självklart är lchf-vänliga.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1,50 deciliter Grädde 40%
 250 g Keso
 150 g Ost (riven)
 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
 8 st Ägg
 Svartpeppar, nymalen
 1 nypa Kryddpeppar, malenValfritt
ANNONS

 

Gör så här:

1

Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).

2

Fördela osten över fläsket.

3

Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke, tillsätt lite peppar. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.

4

Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

5

Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 55

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 deciliter Grädde 40%
 250 g Keso
 150 g Ost (riven)
 400 g Rimmat sidfläsk (eller bacon)
 8 st Ägg
 Svartpeppar, nymalen
 1 nypa Kryddpeppar, malenValfritt

Instruktioner

1

Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).

2

Fördela osten över fläsket.

3

Vispa ihop ägg, keso och grädde i en bunke, tillsätt lite peppar. Det behöver bara blandas ihop ordentligt.

4

Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

5

Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.

Fläskpannkaka (LCHF)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida