Det här är en fläskpannkaka som är för dig som äter LCHF. Det finns många olika varianter på fläskpannkaka och detta är en som är utan fiberhusk. Använd rimmat sidfläsk eller bacon. Sen så använde jag gräddost men det går bra med vilken mild fet ost som helst.
Är du hellre ute efter vanliga tunna pannkakor, så tycker jag att du ska spana in mitt goda recept på pannkaka, som självklart är lchf-vänliga.
Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).
Fördela osten över fläsket.
Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Häll över det i en ugnsfast form (20x30 cm).
Fördela osten över fläsket.
Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Servera med lite frusna lingon som du strör över när den kommit ut ur ugnen. Eller servera med hemmagjord sockerfri lingonsylt.
Amonazon says:
Testade laga detta idag fast jag gjorde en laktosfri variant med extra mycket fläsk. Jättegott????????????
Lisbeth Bruhn says:
Skriv gärna ut hur många kolhydrater det innehåller
Ellinor says:
Oj oj oj, denna fläskpannkaka va hur god som helst!!!
Pia says:
Kan man hoppa över osten? Känner att det är ost i nästan allt nu
LCHF-arkivet says:
Det blir nog svårt…
Ingegärd says:
Kan man minska antal ägg ?
LCHF-arkivet says:
Tror inte att man ska det. Det används ju som bindemedel.
Monika Holm says:
Jättegott!! Jag gjorde en halv sats och det fungerade superbra 🙂
Kersti says:
Gjorde denna, och har svårt för grynigheten. Smaken är dock god.
Ann says:
Väldigt gott! Gjorde 4 portioner istället för 6 och det blev hur bra som helst!
Ann says:
Lätt recept att följa och väldigt gott! Gjorde 4 portioner istället för 6 och det blev hur bra som helst!