Ett väldigt enkelt sätt att få en saftig fläsksida med knaprig svål (dansk fläskstek) är att göra den i airfryern.
Se till att du har en köttbit som får plats i din airfryer, antingen i en form som passar eller så gör du en form av dubbelvikt aluminiumfolie.
Den behöver inte vara snygg:-).
Som serveringsförslag kan man t.ex skära köttet i skivor och servera med gräddsås, kokt blomkål och en sallad.
Eller, som jag föredrar att äta det, som tunna skivor kött och grönsaker (stavar av salladslök, gurka och morot) i LCHF-tortillabröd eller salladsblad med någon asiatisk dippsås.
Alltså typ som asiatiska fläsktacos.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Torka torrt med hushållspapper både på köttsidan och svålsidan.
Med en vass kniv, gör skåror i svålen, men inte ända ner till köttet.
Skär även 2-3 ganska djupa snitt i köttet på undersidan.
Lägg biten med köttsidan neråt i en form, antingen i en som passar i din airfryer, eller gör en egen i aluminiumfolie.
Lägg ett tjockt lager salt (0,5 cm) ovanpå svålen.
Kör i airfryer på 190° i 35 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter
Ta upp köttet ur formen och ta bort saltet från svålen.
Det är lätt för saltet har nu bildat en skorpa som är lätt att lyfta eller skrapa av.
Lägg tillbaks köttet i airfryerkorgen (utan form) med köttsidan neråt.
Kör i airfryer på 190° i 25 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Torka torrt med hushållspapper både på köttsidan och svålsidan.
Med en vass kniv, gör skåror i svålen, men inte ända ner till köttet.
Skär även 2-3 ganska djupa snitt i köttet på undersidan.
Lägg biten med köttsidan neråt i en form, antingen i en som passar i din airfryer, eller gör en egen i aluminiumfolie.
Lägg ett tjockt lager salt (0,5 cm) ovanpå svålen.
Kör i airfryer på 190° i 35 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter
Ta upp köttet ur formen och ta bort saltet från svålen.
Det är lätt för saltet har nu bildat en skorpa som är lätt att lyfta eller skrapa av.
Lägg tillbaks köttet i airfryerkorgen (utan form) med köttsidan neråt.
Kör i airfryer på 190° i 25 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter.
Gabriella Nilsson says:
Mkt mkt bra recept
Amonazon says:
Tack, vad roligt att du gillade det.
Elin says:
Har tyvärr inte någon bra form hemma, behövs det användas eller man kan lägga det rakt ner i korgen från början?