Fläsksida med krispig svål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Ett väldigt enkelt sätt att få en saftig fläsksida med knaprig svål (dansk fläskstek) är att göra den i airfryern. Se till att du har…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Fläsksida med krispig svål
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ett väldigt enkelt sätt att få en saftig fläsksida med knaprig svål (dansk fläskstek) är att göra den i airfryern.
Se till att du har en köttbit som får plats i din airfryer, antingen i en form som passar eller så gör du en form av dubbelvikt aluminiumfolie.
Den behöver inte vara snygg:-).
Som serveringsförslag kan man t.ex skära köttet i skivor och servera med gräddsås, kokt blomkål och en sallad.
Eller, som jag föredrar att äta det, som tunna skivor kött och grönsaker (stavar av salladslök, gurka och morot) i LCHF-tortillabröd eller salladsblad med någon asiatisk dippsås.
Alltså typ som asiatiska fläsktacos.

Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 kg Fläsksida med svål
 1 dl Salt
 1 tsk Valfria kryddor

 

Gör så här:

Förberedelser
1

Torka torrt med hushållspapper både på köttsidan och svålsidan.

2

Med en vass kniv, gör skåror i svålen, men inte ända ner till köttet.
Skär även 2-3 ganska djupa snitt i köttet på undersidan.

3

Krydda köttsidan och ner i snitten valfri krydda, jag brukar använda creolkrydda men bara salt och peppar blir också gott.

4

Lägg biten med köttsidan neråt i en form, antingen i en som passar i din airfryer, eller gör en egen i aluminiumfolie.

5

Lägg ett tjockt lager salt (0,5 cm) ovanpå svålen.

Tillagning
6

Kör i airfryer på 190° i 35 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter

7

Ta upp köttet ur formen och ta bort saltet från svålen.
Det är lätt för saltet har nu bildat en skorpa som är lätt att lyfta eller skrapa av.

8

Lägg tillbaks köttet i airfryerkorgen (utan form) med köttsidan neråt.

9

Kör i airfryer på 190° i 25 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Fläsksida med svål
 1 dl Salt
 1 tsk Valfria kryddor

Instruktioner

Förberedelser
1

Torka torrt med hushållspapper både på köttsidan och svålsidan.

2

Med en vass kniv, gör skåror i svålen, men inte ända ner till köttet.
Skär även 2-3 ganska djupa snitt i köttet på undersidan.

3

Krydda köttsidan och ner i snitten valfri krydda, jag brukar använda creolkrydda men bara salt och peppar blir också gott.

4

Lägg biten med köttsidan neråt i en form, antingen i en som passar i din airfryer, eller gör en egen i aluminiumfolie.

5

Lägg ett tjockt lager salt (0,5 cm) ovanpå svålen.

Tillagning
6

Kör i airfryer på 190° i 35 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter

7

Ta upp köttet ur formen och ta bort saltet från svålen.
Det är lätt för saltet har nu bildat en skorpa som är lätt att lyfta eller skrapa av.

8

Lägg tillbaks köttet i airfryerkorgen (utan form) med köttsidan neråt.

9

Kör i airfryer på 190° i 25 minuter.
Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter.

Fläsksida med krispig svål
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida