Fluffiga Kardemummapannkakor
1
Innehåll
Fluffiga mättande pannkakor med tydlig smak av kardemumma, mandel och kokos. Serveringsförslag smör, salmbär, hallon, blåbär eller grädde.
Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea
Om du gillar pannkakor, då måste du spana in mitt riktigt goda recept på pannkaka!
Det är ett recept som jag tycker är väldigt likt vanliga pannkakor, men utan en massa spannmål och kolhydrater.
Total tid:
30 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 3 st ägg
- 1 dl Mandelmjöl
- 0.5 dl Riven kokos
- 1 tsk Bakpulver
- 1 nypa Vaniljpulver
- 2 droppar Bittermandelarom (kan uteslutas)
- 1,5 tsk Fiberhusk
- 1,5 msk sötning
- 1 tsk Malen Kardemumma
- 1 nypa Kardemummakärnor
- 4 msk Kokosolja (till stekning)
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, vänd sedan ner försiktigt i äggfluffet.
- Stek ca 1 dl smet per pannkaka i mycket kokosolja i medel-låg temp. För att de ska poppa upp använd lock på stekpannan. Ha tålamod, stek 3-4 min på varje sida och låt genomstekas innan vändning och använd locket även efter vändning.
- Sedan är det bara att servera efter önskemål. Kanske som en pannkakstårta om man vill det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!