Här har ni ett recept på mejerifria muffins som blir riktigt fluffiga med.
Det är en fördel att använda en muffinsplåt, men det går säkert att enbart använda sig av vanliga muffinsformar av papper.
Receptet ger 6 muffins.
Här kan du beställa muffinsformar av olika slag: Beställ muffinsformar
Recept och bild: Low carb so simple
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, mineralvatten och sötningsmedel tills det är ordentligt blandat.
Vispa ner mjölet och bakpulvret i äggblandningen och vispa tills det är slätt.
Fördela smeten i muffinsformarna (6 st).
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Testa genom att trycka en tandpetare i mitten av en muffin. Om tandpetare än torr när du drar ut den är det klart, har den smet på sig behöver det gräddas lite till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, mineralvatten och sötningsmedel tills det är ordentligt blandat.
Vispa ner mjölet och bakpulvret i äggblandningen och vispa tills det är slätt.
Fördela smeten i muffinsformarna (6 st).
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Testa genom att trycka en tandpetare i mitten av en muffin. Om tandpetare än torr när du drar ut den är det klart, har den smet på sig behöver det gräddas lite till.
Jessie says:
Vad för sötning?
LCHF-arkivet says:
T ex sötströ…