Foliebakade lökar

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

När det är grilltider så kan det vara gott att ha något mer än sallad till det grillade. Jag verkligen älskar när man kan laga…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Foliebakade lökar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

När det är grilltider så kan det vara gott att ha något mer än sallad till det grillade. Jag verkligen älskar när man kan laga mer än bara kött eller fisk på grillen, när man ändå har tänt upp den liksom.

Lök kan vara lite sisådär när det gäller LCHF, men jag tycker ändå att man äter ganska liten mängd av detta då det är tänkt som ett grilltillbehör som man har utöver en sallad kanske.

Jag använde mig av ganska små lökar och man kan variera vilken löksort man vill använda sig av. Det går även bra att dela lökarna i kvartingar och lägga i folie.

Kryddningen kan du variera även den. Här använder jag timjan, men testa med rosmarin, det är grymt gott det med!

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 st Lökar
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar
 1 tsk Timjan
 20 g Smör

 

Gör så här:

1

Skala löken och skär ett kryss i den (roten neråt) som går nästan helt igenom.

3

Lägg löken på en bit grillfolie. Salta, peppra och strö timjan över och häll sedan oljan över allt.

5

Gör ett knyte av folien och ställ på grillen i cirka 20 minuter. Tiden varierar ju beroende på grillens värme och lökens storlek. Öppna upp knytet och känn efter om de är klara.

7

När löken är klar, öppna knytet och lägg en klick smör över det hela och låt det smälta och ge den sista touchen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Lökar
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar
 1 tsk Timjan
 20 g Smör

Instruktioner

1

Skala löken och skär ett kryss i den (roten neråt) som går nästan helt igenom.

3

Lägg löken på en bit grillfolie. Salta, peppra och strö timjan över och häll sedan oljan över allt.

5

Gör ett knyte av folien och ställ på grillen i cirka 20 minuter. Tiden varierar ju beroende på grillens värme och lökens storlek. Öppna upp knytet och känn efter om de är klara.

7

När löken är klar, öppna knytet och lägg en klick smör över det hela och låt det smälta och ge den sista touchen.

Foliebakade lökar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida