Foliebakade lökar

När det är grilltider så kan det vara gott att ha något mer än sallad till det grillade. Jag verkligen älskar när man kan laga mer än bara kött eller fisk på grillen, när man ändå har tänt upp den liksom.
Lök kan vara lite sisådär när det gäller LCHF, men jag tycker ändå att man äter ganska liten mängd av detta då det är tänkt som ett grilltillbehör som man har utöver en sallad kanske.
Jag använde mig av ganska små lökar och man kan variera vilken löksort man vill använda sig av. Det går även bra att dela lökarna i kvartingar och lägga i folie.
Kryddningen kan du variera även den. Här använder jag timjan, men testa med rosmarin, det är grymt gott det med!
Ingredienser
- 2 st gul lökar
- 2 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 20 g smör
Instruktioner
- Skala löken och skär ett kryss i den (roten neråt) som går nästan helt igenom.
- Lägg löken på en bit grillfolie. Salta, peppra och strö timjan över och häll sedan oljan över allt.
- Gör ett knyte av folien och ställ på grillen i cirka 20 minuter. Tiden varierar ju beroende på grillens värme och lökens storlek. Öppna upp knytet och känn efter om de är klara.
- När löken är klar, öppna knytet och lägg en klick smör över det hela och låt det smälta och ge den sista touchen.