Frallor och tekakor
Skapat:
15 februari, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Det här är ett gott bröd som kan varieras på många sätt. Brödet
smakar nästan som ett vanligt bröd och fungerar även att rosta i
brödrosten.
Besök mig gärna på www.instagram.com/60kilolchf för
mer inspiration.
Total tid:
30 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 1 st ägg
- 1 dl Creme fraiche
- 1 msk Vatten
- 1 msk Fiberhusk
- 1 msk Solroskärnor (kan uteslutas)
- 2 dl Mandelmjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk Brödkrydda
- Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
- Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.
- Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!