Det här är ett gott bröd som kan varieras på många sätt. Brödet smakar nästan som ett vanligt bröd och fungerar även att rosta i brödrosten.
Besök mig gärna på www.instagram.com/60kilolchf för mer inspiration.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.
Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.
Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.
Birgitta Floren says:
Brödkryddor var köper man det..
Christina says:
Finns i påse på ICA, CooP etc. Eller använd hälften anis och hälften fänkål, hur gott som helst!
//Christina
Meit Lindholm says:
Brödkryddor finns i alla mataffärer bland övriga kryddor
Morina says:
Supergoda frallor!
Ingrid Nyholm says:
Hej! Kan jag använda psyllium fröskal i stället för fiberhusk?
Tänker byta bort fiberhusk till psyllium fröskal i mina brödbak.
LCHF-arkivet says:
Här kan du hitta lite alternativ till fiberhusk: https://www.lchfarkivet.se/fiberhusk-aterkallas-har-finns-alternativen/
Paula Sjöstrand says:
Tyckte de va alldeles för salt så tar bara en halv tesked nästa gång så blir de nog bra.