Fransk kycklinggryta
0
Innehåll
Den här rätten skapades verkligen av en känsla av att jag var sugen på syltlök och kapris, men visste inte alls hur jag skulle göra för att få in det i maten. Lite funderingar och tankar, sen så hade jag skapat en riktigt god gryta som jag kallar Fransk kycklinggryta.
Syltlök, kapris och fransk senap i en krämig blandning tillsammans med kyckling. Ett vinnande koncept som blev riktigt gott!
Jag valde att servera med shiratakinudlar, men det går lika bra att servera med blomkålsris eller bara en god grönsallad till.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 120 g bacon
- 400 g benfri kyckling (kycklingfilé, kycklinglårfilé eller liknande)
- 75 g gul lök
- 3 dl grädde 40%
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 2 msk dijonsenap
- 70 g syltlök
- 50 g kapris
- 3 msk crème fraiche
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 20 g smör
Instruktioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!