Fransk omelett med champinjonstuvning

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 7 röster - Betygsätt

Här kommer en fransk omelett med underbar fyllning för dig som vill lyxa till det lite extra vid frukosten. Eller varför inte äta en len…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fransk omelett med champinjonstuvning
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här kommer en fransk omelett med underbar fyllning för dig som vill lyxa till det lite extra vid frukosten. Eller varför inte äta en len omelett som mättande lunch?

Fransk omelett är en klassisk rätt som du kan variera i evigheter med olika typer av fyllningar. Den är därför omöjlig att tröttna på. Jag har valt att tillaga äggen tillsammans med en champinjonstuvning. Jag tycker nämligen att det är en av de absolut godaste och smakrikaste stuvningarna.

Innehållsförteckning

  1. Mättande och nyttig omelett
  2. En len champinjonstuvning
  3. Ingredienser
  4. Instruktioner

Det här är som sagt ett recept som funkar perfekt både till frukost och till lunch. Servera den direkt från stekpannan och njut!

Mättande och nyttig omelett

Min franska omelett med underbar champinjonstuvning är givetvis LCHF-anpassad. Den innehåller gott om nyttiga fetter, få kolhydrater och dessutom är den naturligt glutenfri. Bättre än så kan det knappast bli.

Ägg är dessutom ett av de bästa livsmedlen du kan välja när du äter LCHF. De är otroliga små näringsbomber med allt nyttigt du behöver få i dig. Dessutom är ägg mättande.

En len champinjonstuvning

Jag älskar svamp, därför är det inte konstigt att den här maträtten innehåller av en champinjonstuvning. Den är gräddig och innehåller rejält med smak. Tack vare en underbar kombination av svamp, lök, vitlök och soja så får du till den perfekta stuvningen.

Var inte rädd för smöret, även det bidrar till den goda smaken. Det godaste är om du har i färsk timjan, men givetvis går det lika bra med torkad eller fryst timjan om det är vad som finns hemma.

Näringsvärden

Den stora mängden champinjoner och grädde till trots så får du inte i dig allt för mycket kolhydrater i den här omeletten. Som du kan se på vår bild från Kostbevakningen så är näringsprofilen mycket bra.

En tabell med alla ingredienser för denna omelett och dessa näringsvärden.

Eftersom det här är en LCHF-omelett så väljer du givetvis fullfet vispgrädde. Tillsammans med smöret så får du i dig en bra nivå av fett. Äggen och fettet gör så att du står dig länge.

Om du känner att det är svårt att göra en fransk omelett så kan du testa på att göra en ugnsomelett istället. Då gör du omeletten i ugnen och toppar den med champinjonstuvning.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Omelett
 6 st Ägg
 1 dl Grädde (till äggen)
 Nymalen svartpeppar
Champinjonstuvning
 200 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (hackad)
 3 dl Grädde 40%
 1 tsk TamarisojaEller annan soja.
 1 tsk Timjan
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

 

Gör så här:

Champinjonstuvningen
1

Skiva champinjonerna. Hacka löken och vitlöken fint.

2

Fräs lök och champinjoner i hälften av smöret. Använd en djup stekpanna om du har. Tillsätt timjan, grädde (3 dl), fond och soja.

3

Låt allt koka upp och sänk sen värmen lite så att såsen får stå och sjuda. Den skall reduceras ner till den konsistens du vill ha på din stuvning. Ingen redning behövs utan grädden skall koka in till rätt konsistens. Se till att röra om lite ibland.

4

Smaka av stuvningen med salt och peppar och ställ den åt sidan och håll den varm.

Omeletten
5

Vispa ihop ägg och grädde (1 dl) samt lite salt och peppar.

6

Värm upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en klick smör. Slå i äggsmeten och rör om lite.

7

Låt omeletten stekas ett tag och rör lite i den sen igen där det ligger mycket lös smet så att du får ner det i botten. När omeletten är fast men lite krämig på toppen är den klar. Det är inte så lätt att göra en omelett första gången, så var försiktig med att ha för hög värme så att du inte bränner den.i:9a

8

Lägg över omeletten på en tallrik och lägg stuvningen på ena halvan och vik sedan över andra halvan. Garnera med lite hackad persilja.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Omelett
 6 st Ägg
 1 dl Grädde (till äggen)
 Nymalen svartpeppar
Champinjonstuvning
 200 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (hackad)
 3 dl Grädde 40%
 1 tsk TamarisojaEller annan soja.
 1 tsk Timjan
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

Champinjonstuvningen
1

Skiva champinjonerna. Hacka löken och vitlöken fint.

2

Fräs lök och champinjoner i hälften av smöret. Använd en djup stekpanna om du har. Tillsätt timjan, grädde (3 dl), fond och soja.

3

Låt allt koka upp och sänk sen värmen lite så att såsen får stå och sjuda. Den skall reduceras ner till den konsistens du vill ha på din stuvning. Ingen redning behövs utan grädden skall koka in till rätt konsistens. Se till att röra om lite ibland.

4

Smaka av stuvningen med salt och peppar och ställ den åt sidan och håll den varm.

Omeletten
5

Vispa ihop ägg och grädde (1 dl) samt lite salt och peppar.

6

Värm upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en klick smör. Slå i äggsmeten och rör om lite.

7

Låt omeletten stekas ett tag och rör lite i den sen igen där det ligger mycket lös smet så att du får ner det i botten. När omeletten är fast men lite krämig på toppen är den klar. Det är inte så lätt att göra en omelett första gången, så var försiktig med att ha för hög värme så att du inte bränner den.i:9a

8

Lägg över omeletten på en tallrik och lägg stuvningen på ena halvan och vik sedan över andra halvan. Garnera med lite hackad persilja.

Fransk omelett med champinjonstuvning
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida