Fransk zucchinisallad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En fransk zucchinisallad är en superenkel och god somrig sallad som du har som tillbehör till allt grillat på sommaren t ex. Den funkar jättebra…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fransk zucchinisallad
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

En fransk zucchinisallad är en superenkel och god somrig sallad som du har som tillbehör till allt grillat på sommaren t ex.
Den funkar jättebra på en god buffé med och är en bra ersättning till hederlig potatissallad.
Dessutom är den inte lika tung som den klassiska falska potatissalladen som annars är ett otroligt gott alternativ till potatissallad om man äter lchf.

Har du gott om zucchini, då är detta ett måste att göra någon gång.

Mängden kapris är lite av en smaksak. Själv tycker jag om det väldigt mycket, så jag har gärna mycket i.
Löken kan du välja en sort som du tycker är god. Schalottenlök är supergott, då det är en mildare lök, även rödlök är gott.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Zucchini
 100 g Lök
 3 msk Hackad persilja
 3 msk Hackad dill
 3 msk Kapris
 Lite smör till stekning
Dressing
 1 msk VinägerVälj sort som du tycker om.
 2 tsk Fransk senap
 0,50 tsk Salt
 3 msk Olivolja
 1 msk Vatten

Gör så här:

1

Dela zucchinin på längden.
Gröp ur kärnhuset.

2

Skär zucchinin i bitar. Hur stora är en smaksak, men jag skulle säga att 2x2 cm är ganska så lagom.
Du kan även skiva den som halvmånar om du vill det.

3

Fräs zucchinin i lite smör. Den ska inte få någon färg, utan den ska bara bli lite mjukare.

4

Ställ zucchinin åt sidan så länge.

5

Skiva eller hacka löken.

6

Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över zucchinin.
Tillsätt löken, kaprisen och örterna.

7

Blanda ihop allt och låt den sedan stå i kylen cirka en timme för att smakerna ska få sätta sig.

Fransk zucchinisallad

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Zucchini
 100 g Lök
 3 msk Hackad persilja
 3 msk Hackad dill
 3 msk Kapris
 Lite smör till stekning
Dressing
 1 msk VinägerVälj sort som du tycker om.
 2 tsk Fransk senap
 0,50 tsk Salt
 3 msk Olivolja
 1 msk Vatten

Instruktioner

1

Dela zucchinin på längden.
Gröp ur kärnhuset.

2

Skär zucchinin i bitar. Hur stora är en smaksak, men jag skulle säga att 2x2 cm är ganska så lagom.
Du kan även skiva den som halvmånar om du vill det.

3

Fräs zucchinin i lite smör. Den ska inte få någon färg, utan den ska bara bli lite mjukare.

4

Ställ zucchinin åt sidan så länge.

5

Skiva eller hacka löken.

6

Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över zucchinin.
Tillsätt löken, kaprisen och örterna.

7

Blanda ihop allt och låt den sedan stå i kylen cirka en timme för att smakerna ska få sätta sig.

Fransk zucchinisallad

Fransk zucchinisallad

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida