En fransk zucchinisallad är en superenkel och god somrig sallad som du har som tillbehör till allt grillat på sommaren t ex.
Den funkar jättebra på en god buffé med och är en bra ersättning till hederlig potatissallad.
Dessutom är den inte lika tung som den klassiska falska potatissalladen som annars är ett otroligt gott alternativ till potatissallad om man äter lchf.
Har du gott om zucchini, då är detta ett måste att göra någon gång.
Mängden kapris är lite av en smaksak. Själv tycker jag om det väldigt mycket, så jag har gärna mycket i.
Löken kan du välja en sort som du tycker är god. Schalottenlök är supergott, då det är en mildare lök, även rödlök är gott.
Dela zucchinin på längden.
Gröp ur kärnhuset.
Skär zucchinin i bitar. Hur stora är en smaksak, men jag skulle säga att 2x2 cm är ganska så lagom.
Du kan även skiva den som halvmånar om du vill det.
Fräs zucchinin i lite smör. Den ska inte få någon färg, utan den ska bara bli lite mjukare.
Ställ zucchinin åt sidan så länge.
Skiva eller hacka löken.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över zucchinin.
Tillsätt löken, kaprisen och örterna.
Blanda ihop allt och låt den sedan stå i kylen cirka en timme för att smakerna ska få sätta sig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela zucchinin på längden.
Gröp ur kärnhuset.
Skär zucchinin i bitar. Hur stora är en smaksak, men jag skulle säga att 2x2 cm är ganska så lagom.
Du kan även skiva den som halvmånar om du vill det.
Fräs zucchinin i lite smör. Den ska inte få någon färg, utan den ska bara bli lite mjukare.
Ställ zucchinin åt sidan så länge.
Skiva eller hacka löken.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över zucchinin.
Tillsätt löken, kaprisen och örterna.
Blanda ihop allt och låt den sedan stå i kylen cirka en timme för att smakerna ska få sätta sig.