Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt
4
Laxbiffar tycker jag kan vara något otroligt gott. Just dessa
laxbiffar har jag valt att smaksätta med lite lime, koriander, chili och vitlök.
De funkar precis lika bra till fiskburgare.
Yoghurten som är till, den ger ytterligare en nyans av fräschör
till rätten.
Jag serverade det hela med lite blomkål-
och broccolipuré men det funkar ju lika bra med lite smörstekta
grönsaker.
Total tid:
45 minuter
Portioner: 5
Ingredienser
Laxbiffarna
- 900 g Laxfilé
- 1 Vitlöksklyfta
- 2 st Lime (rivet skal och saften)
- 0,75 dl Grädde
- 2 ägg
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk Chiliflingor
- 2 msk Hackad färsk koriander
- nymalen svartpeppar
- Olivolja till stekning
Gurk- och rödlöksyoghurt
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 150 g Gurka
- 50 g Rödlök
- 2 msk Färsk hackad dill
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Yoghurten
- Riv gurkan på den grova sidan.
- Skiva rödlöken tunt.
Laxbiffarna
- Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare till en ganska så jämn smet. Har du inte matberedare, då får du hacka allt fint för hand, men en matberedare är verkligen att föredra.
- Klicka ut små högar i den storlek som du vill ha biffarna, direkt i en varm panna med olivolja. Sen kan du platta till de i pannan. Stek på medelhög värme tills de har fått vacker gyllene färg, vänd och stek en liten stund till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Lax är aldrig fel. Tack för receptet. Såsen är en höjdare
Kul att höra att du gillade receptet! Tack!
Vi gillade dessa laxburgare! Tack för dina goda recept!