Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt

4 av 11 röster
Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt

Laxbiffar tycker jag kan vara något otroligt gott. Just dessa laxbiffar har jag valt att smaksätta med lite lime, koriander, chili och vitlök.
De funkar precis lika bra till fiskburgare.
Yoghurten som är till, den ger ytterligare en nyans av fräschör till rätten.
Jag serverade det hela med lite blomkål- och broccolipuré men det funkar ju lika bra med lite smörstekta grönsaker.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 5
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Laxbiffarna

Gurk- och rödlöksyoghurt

Instruktioner

Yoghurten

  • Riv gurkan på den grova sidan.
  • Skiva rödlöken tunt.
  • Blanda ihop gurka och rödlök med lite salt och låt det hela stå och dra ur vätska under tiden som du gör smeten till laxbiffarna.
  • Pressa sedan ur så mycket vätska du kan ur gurkan och löken. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Laxbiffarna

  • Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare till en ganska så jämn smet. Har du inte matberedare, då får du hacka allt fint för hand, men en matberedare är verkligen att föredra.
    Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt
  • Klicka ut små högar i den storlek som du vill ha biffarna, direkt i en varm panna med olivolja. Sen kan du platta till de i pannan. Stek på medelhög värme tills de har fått vacker gyllene färg, vänd och stek en liten stund till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 responses to “Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt”

4 from 11 votes (9 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg