Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 19 röster - Betygsätt

Laxbiffar tycker jag kan vara något otroligt gott. Just dessa laxbiffar har jag valt att smaksätta med lite lime, koriander, chili och vitlök. De funkar…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning20 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Laxbiffar tycker jag kan vara något otroligt gott. Just dessa laxbiffar har jag valt att smaksätta med lite lime, koriander, chili och vitlök.
De funkar precis lika bra till fiskburgare.
Yoghurten som är till, den ger ytterligare en nyans av fräschör till rätten.
Jag serverade det hela med lite blomkål- och broccolipuré men det funkar ju lika bra med lite smörstekta grönsaker.

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Laxbiffarna
 900 g Laxfilé
 2 st Lime (rivet skal och saften)
 0,75 dl Grädde
 2 Ägg
 1,50 tsk Salt
 0,50 tsk ChiliflingorEller färsk chili om du har det.
 2 msk Hackad färsk koriander
Gurk- och rödlöksyoghurt
 2 deciliter Turkisk yoghurt
 150 g Gurka
 50 g Rödlök
 2 msk Färsk hackad dill

 

Gör så här:

Yoghurten
1

Riv gurkan på den grova sidan.

2

Skiva rödlöken tunt.

3

Blanda ihop gurka och rödlök med lite salt och låt det hela stå och dra ur vätska under tiden som du gör smeten till laxbiffarna.

4

Pressa sedan ur så mycket vätska du kan ur gurkan och löken.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Laxbiffarna
5

Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare till en ganska så jämn smet.
Har du inte matberedare, då får du hacka allt fint för hand, men en matberedare är verkligen att föredra.

Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt

6

Klicka ut små högar i den storlek som du vill ha biffarna, direkt i en varm panna med olivolja. Sen kan du platta till de i pannan.
Stek på medelhög värme tills de har fått vacker gyllene färg, vänd och stek en liten stund till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 19

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Laxbiffarna
 900 g Laxfilé
 2 st Lime (rivet skal och saften)
 0,75 dl Grädde
 2 Ägg
 1,50 tsk Salt
 0,50 tsk ChiliflingorEller färsk chili om du har det.
 2 msk Hackad färsk koriander
Gurk- och rödlöksyoghurt
 2 deciliter Turkisk yoghurt
 150 g Gurka
 50 g Rödlök
 2 msk Färsk hackad dill

Instruktioner

Yoghurten
1

Riv gurkan på den grova sidan.

2

Skiva rödlöken tunt.

3

Blanda ihop gurka och rödlök med lite salt och låt det hela stå och dra ur vätska under tiden som du gör smeten till laxbiffarna.

4

Pressa sedan ur så mycket vätska du kan ur gurkan och löken.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Laxbiffarna
5

Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare till en ganska så jämn smet.
Har du inte matberedare, då får du hacka allt fint för hand, men en matberedare är verkligen att föredra.

Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt

6

Klicka ut små högar i den storlek som du vill ha biffarna, direkt i en varm panna med olivolja. Sen kan du platta till de i pannan.
Stek på medelhög värme tills de har fått vacker gyllene färg, vänd och stek en liten stund till.

Fräscha laxbiffar med gurk- och rödlöksyoghurt
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida