Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fried rice LCHF-style

4,80 av 5 röster
Fried rice LCHF-style

Fried rice, stekt ris med en svensk touch. Denna rätt kan man kombinera i oändligheten. För mer asiatiska smaker tillsätt gärna 1 tsk sesamolja eller fisksås istället för grädden. Skinkan kan bytas ut till kyckling eller biff.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea

Total tid: 15 minuter
Portioner: 2
Författare: Linnea Berggren

Ingredienser

Instruktioner

  • Gör blomkålsris genom att pulsmixa blomkål i en matberedare alternativt riva blomkålen eller hacka den. Låt koka i 30-60 sek och häll ut vattnet i ett durkslag. Låt gärna stå länge och rinna ur all vätska.
  • Hetta upp oljan i en panna på hög värme. Fräs vitlöken, häll sedan i blomkålsriset, skinkan och spenaten. Salta och peppra efter smak.
  • Knäck i ett ägg och grädden, rör runt snabbt i stekpannan så allt blandas och genomsteks. Serveras direkt
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg