Fried rice LCHF-style
1
Fried rice, stekt ris med en svensk touch. Denna rätt kan man kombinera i oändligheten. För mer asiatiska smaker tillsätt gärna 1 tsk sesamolja eller fisksås istället för grädden. Skinkan kan bytas ut till kyckling eller biff.
Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea
Total tid: 15 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 3 dl Blomkålsris
- 2 msk Grädde
- 1 st ägg
- 1 dl Babyspenat
- 1 dl Skinka
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 floz salt
- 2 floz Peppar
- 2 msk Olivolja
Instruktioner
- Gör blomkålsris genom att pulsmixa blomkål i en matberedare alternativt riva blomkålen eller hacka den. Låt koka i 30-60 sek och häll ut vattnet i ett durkslag. Låt gärna stå länge och rinna ur all vätska.
- Hetta upp oljan i en panna på hög värme. Fräs vitlöken, häll sedan i blomkålsriset, skinkan och spenaten. Salta och peppra efter smak.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!