Frikadeller i tomatsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Färs tillhör basvarorna hemma hos oss, och säkert hos många fler barnfamiljer. Ibland är det kul att variera vad man gör med den, och då…

Läs mer 0 kommentarer
Frikadeller i tomatsås
632555ce41709de1ef0a0af1ac1213c4?s=96&d=mm&r=gSkapareAnna-Karin MFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Färs tillhör basvarorna hemma hos oss, och säkert hos många fler barnfamiljer. Ibland är det kul att variera vad man gör med den, och då tycker jag frikadeller är ett bra alternativ.
När det gäller tomatsåsen går det ju att göra helt egen från grunden, men i vardagen föredrar jag att ta lite hjälp av det som finns färdigt på butikens hyllor

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Tomatsås
 400 ml Barilla tomatsås, jag använder arrabiata för lite extra smak
 400 g Passerade tomater
 1 dl Vatten
 1 dl Grädde
Frikadellerna
 750 Kycklingfärs
 1 Ägg
 200 g Parmesan
 1 dl Hackad persilja (fryst går bra)
 1 tsk lökpulver
 Salt & peppar

Gör så här:

Tomatsåsen
1

Blanda den färdiga tomatsåsen men de passerade tomaterna och tillsätt vattnet. Koka upp och låt det stå och puttra medan du gör färsen.

Frikadellerna
2

Riv parmesanen på den fina sidan av rivjärnet.
Ta undan ca 1/2-1 dl av den rivna parmesanen att ha över maten på slutet.
Blanda ägg, färs, resten av parmesanen, persilja och kryddorna.
Forma ca 15 ganska stora bollar (typ storleken av en golfboll) och lägg ner dem i den puttrande tomatsåsen.
Låt frikadellerna puttra med ca 30 minuter med lock på.
Precis innan servering så tillsätter du grädden i tomatsåsen, detta rundar av smaken och såsen blir lite lenare.

3

Medan frikadellerna lagas så fixar du tillbehören. På bilden serveras de med kokta haricot vertes, men en krispig grönsallad eller en bit mozzarella är lika god till.
Vi serveringen strösslat du över den parmesan som du la undan.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Tomatsås
 400 ml Barilla tomatsås, jag använder arrabiata för lite extra smak
 400 g Passerade tomater
 1 dl Vatten
 1 dl Grädde
Frikadellerna
 750 Kycklingfärs
 1 Ägg
 200 g Parmesan
 1 dl Hackad persilja (fryst går bra)
 1 tsk lökpulver
 Salt & peppar

Instruktioner

Tomatsåsen
1

Blanda den färdiga tomatsåsen men de passerade tomaterna och tillsätt vattnet. Koka upp och låt det stå och puttra medan du gör färsen.

Frikadellerna
2

Riv parmesanen på den fina sidan av rivjärnet.
Ta undan ca 1/2-1 dl av den rivna parmesanen att ha över maten på slutet.
Blanda ägg, färs, resten av parmesanen, persilja och kryddorna.
Forma ca 15 ganska stora bollar (typ storleken av en golfboll) och lägg ner dem i den puttrande tomatsåsen.
Låt frikadellerna puttra med ca 30 minuter med lock på.
Precis innan servering så tillsätter du grädden i tomatsåsen, detta rundar av smaken och såsen blir lite lenare.

3

Medan frikadellerna lagas så fixar du tillbehören. På bilden serveras de med kokta haricot vertes, men en krispig grönsallad eller en bit mozzarella är lika god till.
Vi serveringen strösslat du över den parmesan som du la undan.

Frikadeller i tomatsås

Recept av: Anna-Karin M

Visa alla recept från Anna-Karin M Hemsida

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida