Färs tillhör basvarorna hemma hos oss, och säkert hos många fler barnfamiljer. Ibland är det kul att variera vad man gör med den, och då tycker jag frikadeller är ett bra alternativ.
När det gäller tomatsåsen går det ju att göra helt egen från grunden, men i vardagen föredrar jag att ta lite hjälp av det som finns färdigt på butikens hyllor
Blanda den färdiga tomatsåsen men de passerade tomaterna och tillsätt vattnet. Koka upp och låt det stå och puttra medan du gör färsen.
Riv parmesanen på den fina sidan av rivjärnet.
Ta undan ca 1/2-1 dl av den rivna parmesanen att ha över maten på slutet.
Blanda ägg, färs, resten av parmesanen, persilja och kryddorna.
Forma ca 15 ganska stora bollar (typ storleken av en golfboll) och lägg ner dem i den puttrande tomatsåsen.
Låt frikadellerna puttra med ca 30 minuter med lock på.
Precis innan servering så tillsätter du grädden i tomatsåsen, detta rundar av smaken och såsen blir lite lenare.
Medan frikadellerna lagas så fixar du tillbehören. På bilden serveras de med kokta haricot vertes, men en krispig grönsallad eller en bit mozzarella är lika god till.
Vi serveringen strösslat du över den parmesan som du la undan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda den färdiga tomatsåsen men de passerade tomaterna och tillsätt vattnet. Koka upp och låt det stå och puttra medan du gör färsen.
Riv parmesanen på den fina sidan av rivjärnet.
Ta undan ca 1/2-1 dl av den rivna parmesanen att ha över maten på slutet.
Blanda ägg, färs, resten av parmesanen, persilja och kryddorna.
Forma ca 15 ganska stora bollar (typ storleken av en golfboll) och lägg ner dem i den puttrande tomatsåsen.
Låt frikadellerna puttra med ca 30 minuter med lock på.
Precis innan servering så tillsätter du grädden i tomatsåsen, detta rundar av smaken och såsen blir lite lenare.
Medan frikadellerna lagas så fixar du tillbehören. På bilden serveras de med kokta haricot vertes, men en krispig grönsallad eller en bit mozzarella är lika god till.
Vi serveringen strösslat du över den parmesan som du la undan.
Nina says:
fantastiskt gott och att jag lyckades att göra den tack för ett fint recept och bra förklaring mvh Nina
Louella says:
Kan man utesluta eller ersätta parmesan med något annat?