Friterad halloumi är ju guds gåva till oss som äter LCHF (och alla andra för den delen). Helt sagolikt gott!
Serverar du den tillsammans med en god vitlöksdipp t ex, så kommer du verkligen inte sakna pommes frites igen.
Du kan ha dem som snacks eller som tillbehör till maten istället för pommes frites.
Om du är sugen på att köpa en fritös, så kan du kika här (affiliate-länk som du gärna får använda för att sponsra LCHF-arkivet lite). Du behöver dock inte ha en fritös utan kan använda dig av en kastrull med höga kanter och sen hålla koll på temperaturen på oljan med en vanlig stektermometer.
Använd en neutral olja, t ex vanlig rapsolja.
Skär halloumin i stavar. Cirka 1 cm tjocka. Längden kan du avgöra själv. Lägg dem på lite hushållspapper och torka av dem ordentligt.
Värm upp oljan i en fritös eller kastrull på spisen. Använd gärna en termometer och värm inte upp till mer än 180 grader. OBS! Ha alltid ett lock i närheten om du friterar så att du kan kväva en eldsvåda om det skulle börja brinna.
Lägg försiktigt ner osten i kastrullen. Du kan fritera hälften åt gången. Fritera dem tills det att de har en fin gyllene färg.
Ta upp dem och lägg dem på ett torrt hushållspapper så de får rinna av lite.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär halloumin i stavar. Cirka 1 cm tjocka. Längden kan du avgöra själv. Lägg dem på lite hushållspapper och torka av dem ordentligt.
Värm upp oljan i en fritös eller kastrull på spisen. Använd gärna en termometer och värm inte upp till mer än 180 grader. OBS! Ha alltid ett lock i närheten om du friterar så att du kan kväva en eldsvåda om det skulle börja brinna.
Lägg försiktigt ner osten i kastrullen. Du kan fritera hälften åt gången. Fritera dem tills det att de har en fin gyllene färg.
Ta upp dem och lägg dem på ett torrt hushållspapper så de får rinna av lite.
Servera direkt!
Amonazon says:
Fick ett tips från någon att droppa citrosaft på den friterade halloumin så det testade jag. Den salta osten och den sura citronen passar fantastiskt bra tillsammans i munnen.
LCHF-arkivet says:
Wow, det måste jag testa nästa gång!
Louise says:
Hur gör du dippen?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Jag har länkat det receptet i beskrivningen… men här har du länken: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/vitloksdipp/
Marie Nordström says:
Och hur blir det i en air fryser, får testa.
Pia Rosén says:
I en Air fryer blir det ändå bättre om man har tillgång till en sån.