Friterad halloumi/halloumifrites

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Friterad halloumi är ju guds gåva till oss som äter LCHF (och alla andra för den delen). Helt sagolikt gott! Serverar du den tillsammans med…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Friterad halloumi/halloumifrites
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning5 minTotalt7 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Friterad halloumi är ju guds gåva till oss som äter LCHF (och alla andra för den delen). Helt sagolikt gott!

Serverar du den tillsammans med en god vitlöksdipp t ex, så kommer du verkligen inte sakna pommes frites igen.

Du kan ha dem som snacks eller som tillbehör till maten istället för pommes frites.

Om du är sugen på att köpa en fritös, så kan du kika här (affiliate-länk som du gärna får använda för att sponsra LCHF-arkivet lite). Du behöver dock inte ha en fritös utan kan använda dig av en kastrull med höga kanter och sen hålla koll på temperaturen på oljan med en vanlig stektermometer.

Använd en neutral olja, t ex vanlig rapsolja.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Fries
 200 g halloumi
Till friteringen
 5 dl neutral olja, t ex rapsolja

 

Gör så här:

1

Skär halloumin i stavar. Cirka 1 cm tjocka. Längden kan du avgöra själv. Lägg dem på lite hushållspapper och torka av dem ordentligt.

2

Värm upp oljan i en fritös eller kastrull på spisen. Använd gärna en termometer och värm inte upp till mer än 180 grader. OBS! Ha alltid ett lock i närheten om du friterar så att du kan kväva en eldsvåda om det skulle börja brinna.

3

Lägg försiktigt ner osten i kastrullen. Du kan fritera hälften åt gången. Fritera dem tills det att de har en fin gyllene färg.

4

Ta upp dem och lägg dem på ett torrt hushållspapper så de får rinna av lite.

5

Servera direkt!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Fries
 200 g halloumi
Till friteringen
 5 dl neutral olja, t ex rapsolja

Instruktioner

1

Skär halloumin i stavar. Cirka 1 cm tjocka. Längden kan du avgöra själv. Lägg dem på lite hushållspapper och torka av dem ordentligt.

2

Värm upp oljan i en fritös eller kastrull på spisen. Använd gärna en termometer och värm inte upp till mer än 180 grader. OBS! Ha alltid ett lock i närheten om du friterar så att du kan kväva en eldsvåda om det skulle börja brinna.

3

Lägg försiktigt ner osten i kastrullen. Du kan fritera hälften åt gången. Fritera dem tills det att de har en fin gyllene färg.

4

Ta upp dem och lägg dem på ett torrt hushållspapper så de får rinna av lite.

5

Servera direkt!

Friterad halloumi/halloumifrites
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida