Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Friterade krispiga tortillachips

Inga röster än
Skapat: 12 februari, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Friterade krispiga tortillachips

Utgick från fatheads pizzabottenrecept till tortillachips, friterade gudomligt goda. Och lika goda dagen efter. Här med guacamole som dip.

Detta recept på chips = 4 kolhydrater totalt.

Total tid: 55 minuter
Servings: 2
Author: EvaHazard

Ingredienser

Ingredienser

Instruktioner

Så här gör jag

  • Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.
    En plåt med skurna bitar av deg och en sax på en köksbänk.
  • Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.
  • Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.
  • Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.
  • Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.
  • När den svalnat, klipp önskad form på chipsen
  • Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.
  • Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta. Nu bara njuta 😊
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.