Friterade krispiga tortillachips

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Utgick från fatheads pizzabottenrecept till tortillachips, friterade gudomligt goda. Och lika goda dagen efter. Här med guacamole som dip. Detta recept på chips = 4…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Friterade krispiga tortillachips
ANNONS
Profilbild för EvaHazardSkapareEvaHazardFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Utgick från fatheads pizzabottenrecept till tortillachips, friterade gudomligt goda. Och lika goda dagen efter. Här med guacamole som dip.

Detta recept på chips = 4 kolhydrater totalt.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 200 g Riven mozzarella (köper på Lidl)
 2 msk Färskost
 1 st Ägg
 ½ tsk Salt
 Rapsolja att fritera i
 Flingsalt över de nyfriterade chipsen om extra sälta önskas
Ingredienser

 

Gör så här:

Så här gör jag
1

Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.

Friterade krispiga tortillachips

2

Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.

3

Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.

4

Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.

5

Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.

6

När den svalnat, klipp önskad form på chipsen

7

Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.

8

Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta.

Nu bara njuta 😊

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Riven mozzarella (köper på Lidl)
 2 msk Färskost
 1 st Ägg
 ½ tsk Salt
 Rapsolja att fritera i
 Flingsalt över de nyfriterade chipsen om extra sälta önskas
Ingredienser

Instruktioner

Så här gör jag
1

Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.

Friterade krispiga tortillachips

2

Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.

3

Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.

4

Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.

5

Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.

6

När den svalnat, klipp önskad form på chipsen

7

Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.

8

Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta.

Nu bara njuta 😊

Friterade krispiga tortillachips
Profilbild för EvaHazard

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida