Friterade krispiga tortillachips
Skapat:
12 februari, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

5
Utgick från fatheads pizzabottenrecept till tortillachips, friterade gudomligt goda. Och lika goda dagen efter. Här med guacamole som dip.
Detta recept på chips = 4 kolhydrater totalt.
Total tid:
55 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 200 g Riven mozzarella (köper på Lidl)
- 2 msk Färskost
- 1 dl Mandelmjöl
- 1 tsk Fiberhusk (frivilligt)
- 1 st ägg
- ½ tsk salt
- Rapsolja att fritera i
- Flingsalt över de nyfriterade chipsen om extra sälta önskas
Ingredienser
Instruktioner
Så här gör jag
- Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.
- Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.
- Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.
- Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.
- När den svalnat, klipp önskad form på chipsen
- Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.
- Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta. Nu bara njuta 😊
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!