Utgick från fatheads pizzabottenrecept till tortillachips, friterade gudomligt goda. Och lika goda dagen efter. Här med guacamole som dip.
Detta recept på chips = 4 kolhydrater totalt.
Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.
Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.
Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.
Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.
Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.
När den svalnat, klipp önskad form på chipsen
Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.
Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta.
Nu bara njuta 😊
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.
Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.
Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.
Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.
Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.
När den svalnat, klipp önskad form på chipsen
Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.
Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta.
Nu bara njuta 😊