Friterade spenat och mozzarellasticks

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Friterade spenat och mozzarellasticks
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse50 minTillagning1 minTotalt51 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.

Tänk på att vara försiktig när du friterar och att alltid ha ett lock i närheten om oljan skulle ta eld. Använd aldrig vatten för att släcka olja som brinner.

Receptet ger ungefär 15-20 sticks (beroende på hur stora du väljer att göra dem).

Dessa kan man med fördel göra ett gäng av och sedan frysa in dem panerade och färdiga. Då är det bara att plocka ut ur frysen och lägga ner direkt i fritösen.

Spenaten skall alltså vara tillagad (fräs den i smör) och då skall mängden vara 1 dl.

Är du sugen på att köpa en fritös, så hittar du ett brett urval här: Köp fritös hos Kitchentime

Recept och bild från Tasty

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 dl Spenat (fräst)
 4,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 4 Ägg

 

Gör så här:

1

Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

2

Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

3

Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

4

Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

5

Fritera sedan i olja tills dess att de är gyllenbruna och fina.

6

Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med en god dippsås.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Spenat (fräst)
 4,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 4 Ägg

Instruktioner

1

Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.

2

Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.

3

Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.

4

Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.

5

Fritera sedan i olja tills dess att de är gyllenbruna och fina.

6

Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med en god dippsås.

Friterade spenat och mozzarellasticks
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida