Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.
Tänk på att vara försiktig när du friterar och att alltid ha ett lock i närheten om oljan skulle ta eld. Använd aldrig vatten för att släcka olja som brinner.
Receptet ger ungefär 15-20 sticks (beroende på hur stora du väljer att göra dem).
Dessa kan man med fördel göra ett gäng av och sedan frysa in dem panerade och färdiga. Då är det bara att plocka ut ur frysen och lägga ner direkt i fritösen.
Spenaten skall alltså vara tillagad (fräs den i smör) och då skall mängden vara 1 dl.
Är du sugen på att köpa en fritös, så hittar du ett brett urval här: Köp fritös hos Kitchentime
Recept och bild från Tasty
Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.
Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.
Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.
Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.
Fritera sedan i olja tills dess att de är gyllenbruna och fina.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med en god dippsås.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.
Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.
Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.
Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.
Fritera sedan i olja tills dess att de är gyllenbruna och fina.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med en god dippsås.
Per L says:
Receptet är ju inte klart. Vad gör man efter steg 7?
LCHF-arkivet says:
Konstigt att det hade fallit bort sista stegen.
Nu har jag dock uppdaterat och även lagt in videon som hör till receptet.