Friterade spenat och mozzarellasticks
Dessa friterade spenat och mozzarellasticks är sagolikt goda och ganska enkla att tillaga. De tar lite tid att göra, men kräver inte så mycket jobb.
Tänk på att vara försiktig när du friterar och att alltid ha ett lock i närheten om oljan skulle ta eld. Använd aldrig vatten för att släcka olja som brinner.
Receptet ger ungefär 15-20 sticks (beroende på hur stora du väljer att göra dem).
Dessa kan man med fördel göra ett gäng av och sedan frysa in dem panerade och färdiga. Då är det bara att plocka ut ur frysen och lägga ner direkt i fritösen.
Spenaten skall alltså vara tillagad (fräs den i smör) och då skall mängden vara 1 dl.
Är du sugen på att köpa en fritös, så hittar du ett brett urval här: Köp fritös hos Kitchentime
Ingredienser
- 225 g Färskost naturell
- 1 dl spenat (fräst)
- 4,5 dl mozzarellaost (riven)
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 4,5 dl pofiber
- 4 st ägg
- 4 dl mandelmjöl
Instruktioner
- Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.
- Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.
- Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.
- Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.
- Fritera sedan i olja tills dess att de är gyllenbruna och fina. Tänk på att inte fritera dom för länge, då finns det risk för att osten smälter för mycket och bara rinner ut.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med en god dippsås.