Frökex - gott till ost, att dippa eller äta som knäckebröd.
Blir ca 20 kex beroende på storlek.
Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen.
Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen.
Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.
Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.
Variation: använd parmesan eller örter i kexet.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen.
Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen.
Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.
Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.
Variation: använd parmesan eller örter i kexet.