Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Frökex

4,34 av 3 röster
Frökex

Frökex – gott till ost, att dippa eller äta som knäckebröd.
Blir ca 20 kex beroende på storlek.

Total tid: 1 timme 5 minuter
Servings: 20
Author: EmilyGrey

Ingredienser

  • 1 dl Linfrö
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Sesamfrö
  • 1 st Äggvita
  • 1 dl Riven mozarellaost
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Nyponfröskal

Instructions

  • Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 130 grader.
  • Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen. Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen. Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.
  • Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke. Variation: använd parmesan eller örter i kexet.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.