Frökex
Sparat av:
2
st
Innehåll
Frökex – gott till ost, att dippa eller äta som knäckebröd.
Blir ca 20 kex beroende på storlek.
Sparat av:
2
st
Portioner: 20
Instruktioner
- Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 130 grader.
- Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen. Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen. Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.
- Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.Variation: använd parmesan eller örter i kexet.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!