Hoppa till innehåll
Open navigation

Frökex

4,34 av 3 röster
Sparat av: st
Frökex
Frökex – gott till ost, att dippa eller äta som knäckebröd. Blir ca 20 kex beroende på storlek.
4,34 av 3 röster
Sparat av: st
Portioner: 20
Författare: EmilyGrey

Ingredienser

  • 1 dl Linfrö
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Sesamfrö
  • 1 st Äggvita
  • 1 dl Riven mozarellaost
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Nyponfröskal

Instruktioner

  • Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 130 grader.
  • Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen. Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen. Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.
  • Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke.Variation: använd parmesan eller örter i kexet.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg