Fröknäcke med västerbottensost & dill

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Detta receptet på fröknäcke med Västerbottensost och dill är ett otroligt gott recept som jag hittade på själv när jag var sugen på en ny…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Fröknäcke med västerbottensost & dill
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning3 timTotalt3 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på fröknäcke med Västerbottensost och dill är ett otroligt gott recept som jag hittade på själv när jag var sugen på en ny smak på mitt fröknäcke.

Det här kan jag verkligen tänka mig kan passa ypperligt till alla högtider, till exempel påsk och midsommar. Eller varför inte till kräftskivan eller skaldjuraftonen.

froknacke med vasterbottensost och dill2 Fröknäcke med västerbottensost & dill

Har du inte tillgång till Västerbottensost så kan du ta en annan vällagrad ost så som präst eller cheddar. Men, det blir som bäst med Västerbottensost.

Detta är ett recept på fröknäcke som är glutenfritt och äggfritt.

Det finns en anledning till att fröknäcket ska gräddas så länge och det är för att man inte ska köra det för länge på hög värme för då finns en risk för att det bränns vid. Därav att det blir rätt så lång gräddningstid.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 150 g Västerbottensost, riven
 3 msk Hackad dill
 1 dl Sesamfrön
 1 dl Pofiber
 2 msk Havrefiber
 1 msk Fiberhusk
 2 msk Linfrön
 1 nypa Salt
 4 deciliter Kokhett vatten

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2

Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet och flingsaltet i en bunke.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

3

Häll på det varma vattnet och blanda ihop ordentligt.
Låt stå och svälla några minuter tills allt har en geléaktig konsistens.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

4

Ta fram två plåtar och lägg ett bakplåtspapper på dom.

5

Fördela "degen" jämnt mellan plåtarna och platta ut så tunt som du vill ha det.
Ett tips är att ta lite plastfilm ovanpå och sedan platta ut med händerna.

6

Ställ in i ugnen och grädda i 30 minuter till att börja med.

7

Efter 30 minuter så tar du ut plåtarna och skär upp rutor i den storlek som du vill ha. Om du hellre vill bryta bitar själv sen, så behöver du inte göra detta steget.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

8

Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 30 minuter på 150°C.

9

Vänd på plåtarna och sänk värmen till 110°C och låt sedan plåtarna stå i ugnen cirka 2 timmar till.
Lite då och då kan du öppna ugnsluckan och släppa ut fukten.

10

När det gått två timmar så kollar du att alla bitar har blivit riktigt torra och krispiga. Annars så låter du dom gå ett tag till.

11

Ta ut plåtarna och låt dom svalna lite.
Bryt sedan upp bitarna och lägg över dom på en annan yta.
När dom svalnat helt kan du flytta över dom till en burk för slutförvaring.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Västerbottensost, riven
 3 msk Hackad dill
 1 dl Sesamfrön
 1 dl Pofiber
 2 msk Havrefiber
 1 msk Fiberhusk
 2 msk Linfrön
 1 nypa Salt
 4 deciliter Kokhett vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2

Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet och flingsaltet i en bunke.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

3

Häll på det varma vattnet och blanda ihop ordentligt.
Låt stå och svälla några minuter tills allt har en geléaktig konsistens.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

4

Ta fram två plåtar och lägg ett bakplåtspapper på dom.

5

Fördela "degen" jämnt mellan plåtarna och platta ut så tunt som du vill ha det.
Ett tips är att ta lite plastfilm ovanpå och sedan platta ut med händerna.

6

Ställ in i ugnen och grädda i 30 minuter till att börja med.

7

Efter 30 minuter så tar du ut plåtarna och skär upp rutor i den storlek som du vill ha. Om du hellre vill bryta bitar själv sen, så behöver du inte göra detta steget.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

8

Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 30 minuter på 150°C.

9

Vänd på plåtarna och sänk värmen till 110°C och låt sedan plåtarna stå i ugnen cirka 2 timmar till.
Lite då och då kan du öppna ugnsluckan och släppa ut fukten.

10

När det gått två timmar så kollar du att alla bitar har blivit riktigt torra och krispiga. Annars så låter du dom gå ett tag till.

11

Ta ut plåtarna och låt dom svalna lite.
Bryt sedan upp bitarna och lägg över dom på en annan yta.
När dom svalnat helt kan du flytta över dom till en burk för slutförvaring.

Fröknäcke med västerbottensost & dill

Fröknäcke med västerbottensost & dill
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida