Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.
Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.
Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.
Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.
Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.