Frozen yoghurt (jordgubb)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater. Men, det är enbart rena ingredienser i…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Frozen yoghurt (jordgubb)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.

Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.

Kategori

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 500 g jordgubbar
 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
 1 dl grädde (40%)
 Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

Gör så här:

1

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3

Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g jordgubbar
 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
 1 dl grädde (40%)
 Ev. 10-20 steviadroppar eller annan sötning

Instruktioner

1

Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.

3

Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.

Frozen yoghurt (jordgubb)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida