Frozen yoghurt (jordgubb)
1
Innehåll
Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala,
på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter
sötning helt) och till skillnad mot de glassar
som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser
så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.
Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.
Total tid:
40 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
- 500 g jordgubbar
- 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
- 1 dl grädde (40%)
- 1 krm vaniljpulver
- 10-20 st steviadroppar eller annan sötning
Instruktioner
- Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.
- Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.
- Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!