Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Frozen yoghurt med smak av jordgubb och rabarber är ett nyttigare alternativ till vanlig glass. Detta receptet är dessutom helt anpassat till lchf, så det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Frozen yoghurt med smak av jordgubb och rabarber är ett nyttigare alternativ till vanlig glass. Detta receptet är dessutom helt anpassat till lchf, så det är även sockerfritt.

Det är inget måste att använda en glassmaskin, men det är en stor fördel.
Har du inte glassmaskin så är det bara att frysa in din frozen yoghurt i en bunke och se till att röra om med jämna mellanrum.

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber | LCHF-arkivet

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 300 g JordgubbarFärska eller frusna.
 125 g Rabarber
 0,75 dl Sötning
 0,50 krm Vaniljpulver
 3 deciliter Turkisk yoghurtEller grekisk yoghurt.

 

Gör så här:

1

Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.

2

Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en "kräm".

3

Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare.

Ställ och svalna lite.

4

Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.

5

Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns.

Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.

6

Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g JordgubbarFärska eller frusna.
 125 g Rabarber
 0,75 dl Sötning
 0,50 krm Vaniljpulver
 3 deciliter Turkisk yoghurtEller grekisk yoghurt.

Instruktioner

1

Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.

2

Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en "kräm".

3

Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare.

Ställ och svalna lite.

4

Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.

5

Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns.

Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.

6

Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida