Frozen yoghurt med smak av jordgubb och rabarber är ett nyttigare alternativ till vanlig glass. Detta receptet är dessutom helt anpassat till lchf, så det är även sockerfritt.
Det är inget måste att använda en glassmaskin, men det är en stor fördel.
Har du inte glassmaskin så är det bara att frysa in din frozen yoghurt i en bunke och se till att röra om med jämna mellanrum.
Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.
Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en "kräm".
Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare.
Ställ och svalna lite.
Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.
Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns.
Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.
Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.
Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en "kräm".
Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare.
Ställ och svalna lite.
Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.
Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns.
Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.
Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!