Hoppa till innehåll
Open navigation

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

5 av 2 röster
Sparat av: st
Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

Frozen yoghurt med smak av jordgubb och rabarber är ett nyttigare alternativ till vanlig glass. Detta receptet är dessutom helt anpassat till lchf, så det är även sockerfritt.

Det är inget måste att använda en glassmaskin, men det är en stor fördel.
Har du inte glassmaskin så är det bara att frysa in din frozen yoghurt i en bunke och se till att röra om med jämna mellanrum.

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber | LCHF-arkivet
Total tid: 55 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

  • 300 g Jordgubbar
  • 125 g Rabarber
  • 0,75 dl Sötning
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 3 dl Turkisk yoghurt

Instruktioner

  • Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.
  • Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en “kräm”.
  • Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare.Ställ och svalna lite.
  • Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.
  • Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns.Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.
  • Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!
    Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg