Det här är ett LCHF-recept på småbröd som Lilla Fru Larsson har hittat på. Småbröd utan frön i som passar perfekt att ha som bröd till en middag, t ex om du äter soppa eller bara vill ha ett bröd vid sidan av. Funkar även perfekt att ha till en buffé.
Beställ ingredienser online till bra pris:
- Kokosmjöl
- Mandelmjöl
- Fiberhusk
Dessa småbröd går utmärkt att frysa in och plocka fram när du väl vill ha en liten bulle/fralla att tugga på.
Recept och bild: Lilla Fru Larsson
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt och tillsätt sedan yoghurtkvargen och det smälta smöret.
Blanda ihop de torra ingredienserna, utom sesamfröna. Blanda ner dem i äggvispet.
Låt smeten/degen stå och svälla i cirka 10 minuter.
Forma 8-9 bullar och lägg på en plåt.
Strö lite sesamfrön över.
Grädda i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt och tillsätt sedan yoghurtkvargen och det smälta smöret.
Blanda ihop de torra ingredienserna, utom sesamfröna. Blanda ner dem i äggvispet.
Låt smeten/degen stå och svälla i cirka 10 minuter.
Forma 8-9 bullar och lägg på en plåt.
Strö lite sesamfrön över.
Grädda i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.
Ina says:
Tack för receptet. Jag formar dessa till korvbröd och brödet blir fantastiskt. Har testat andra recept men inget är lika bra som denna recept.
LCHF-arkivet says:
Spännande, det måste jag testa nån dag.
Emma says:
Kan man ersätta pofiber med något?