Här kommer ett recept på ett gott frukostbröd som är enkelt att göra och går snabbt att fixa.
(2-4 portioner)
Går bra att förvara i skafferiet eller i kylen i en förslutbar påse/låda.
Ett helt perfekt frukostbröd för dig som äter lchf eller keto och saknar det där goda brödet på morgonen.
För fler härliga recept så kika in på min profil här på lchfarkivet eller välkommen in till mitt instagramkonto @lchf_morsan
Börja med att starta ugnen och värm den till 200c grader.
Ta fram en ugnsform (12x20cm) och klä den invändigt med ett bakplåtspapper.
Rör om tills allt är blandat.
Använd en slickepott och skrapa ner smeten från skålen till formen med bakplåtspapper.
Strö riven parmesan (alt. Grana Padano Dop) över smeten, samt en nypa sesamfrön och om man vill kan man även ta lite flingsalt på toppen för smakens skull.
Stoppa in formen mitt i ugnen (200c grader) i 20minuter.
Brödet ska få en lätt gyllene färg.
När brödet är klart så ta tag i bakplåtspapperet och lyft bort brödet från ugnsformen.
Låt brödet svala en stund och skär det sedan på mitten och mitten igen om så önskas.
Gott att äta både varmt och kallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att starta ugnen och värm den till 200c grader.
Ta fram en ugnsform (12x20cm) och klä den invändigt med ett bakplåtspapper.
Rör om tills allt är blandat.
Använd en slickepott och skrapa ner smeten från skålen till formen med bakplåtspapper.
Strö riven parmesan (alt. Grana Padano Dop) över smeten, samt en nypa sesamfrön och om man vill kan man även ta lite flingsalt på toppen för smakens skull.
Stoppa in formen mitt i ugnen (200c grader) i 20minuter.
Brödet ska få en lätt gyllene färg.
När brödet är klart så ta tag i bakplåtspapperet och lyft bort brödet från ugnsformen.
Låt brödet svala en stund och skär det sedan på mitten och mitten igen om så önskas.
Gott att äta både varmt och kallt.