Hoppa till innehåll
Open navigation

Frukostbröd med Parmesantäcke

5 av 3 röster
Sparat av: st
Frukostbröd med Parmesantäcke
Här kommer ett recept på ett gott frukostbröd som är enkelt att göra och går snabbt att fixa. (2-4 portioner) Går bra att förvara i skafferiet eller i kylen i en förslutbar påse/låda.Ett helt perfekt frukostbröd för dig som äter lchf eller keto och saknar det där goda brödet på morgonen.För fler härliga recept så kika in på min profil här på lchfarkivet eller välkommen in till mitt instagramkonto @lchf_morsan
5 av 3 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: Lchf Morsan

Ingredienser

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här

  • Börja med att starta ugnen och värm den till 200c grader.
  • Ta fram en ugnsform (12x20cm) och klä den invändigt med ett bakplåtspapper.
  • Lägg följande ingredienser i en skål. Ägg, turkisk yoghurt, bakpulver, pofiber, solrosfrön, linfrön och chiafrön.
    Frukostbröd med Parmesantäcke
  • Rör om tills allt är blandat.
  • Använd en slickepott och skrapa ner smeten från skålen till formen med bakplåtspapper.
  • Strö riven parmesan (alt. Grana Padano Dop) över smeten, samt en nypa sesamfrön och om man vill kan man även ta lite flingsalt på toppen för smakens skull.
    Frukostbröd med Parmesantäcke
  • Stoppa in formen mitt i ugnen (200c grader) i 20minuter. Brödet ska få en lätt gyllene färg.
  • När brödet är klart så ta tag i bakplåtspapperet och lyft bort brödet från ugnsformen.
    Frukostbröd med Parmesantäcke
  • Låt brödet svala en stund och skär det sedan på mitten och mitten igen om så önskas.
    Frukostbröd med Parmesantäcke
  • Gott att äta både varmt och kallt.

Lycka Till & Smaklig Spis!

    Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Sätt betyg