Frukostbröd med Parmesantäcke

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Här kommer ett recept på ett gott frukostbröd som är enkelt att göra och går snabbt att fixa. (2-4 portioner) Går bra att förvara i…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Frukostbröd med Parmesantäcke
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Här kommer ett recept på ett gott frukostbröd som är enkelt att göra och går snabbt att fixa.
(2-4 portioner)
Går bra att förvara i skafferiet eller i kylen i en förslutbar påse/låda.

Ett helt perfekt frukostbröd för dig som äter lchf eller keto och saknar det där goda brödet på morgonen.

För fler härliga recept så kika in på min profil här på lchfarkivet eller välkommen in till mitt instagramkonto @lchf_morsan

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Ingredienser
 2 st Ägg (M/L)
 2 msk Turkisk Yoghurt
 1 tsk Bakpulver
 3 msk Pofiber
 0,50 dl Solrosfrön
 1 msk Linfrön
 0,50 tsk Chiafrön
 1 msk Parmesan riven (på toppen)
 1 nypa Flingsalt (liten nypa) valfritt
ANNONS

Gör så här:

Gör så här
1

Börja med att starta ugnen och värm den till 200c grader.

2

Ta fram en ugnsform (12x20cm) och klä den invändigt med ett bakplåtspapper.

3

Lägg följande ingredienser i en skål.
Ägg, turkisk yoghurt, bakpulver, pofiber, solrosfrön, linfrön och chiafrön.

Frukostbröd med Parmesantäcke

4

Rör om tills allt är blandat.

5

Använd en slickepott och skrapa ner smeten från skålen till formen med bakplåtspapper.

6

Strö riven parmesan (alt. Grana Padano Dop) över smeten, samt en nypa sesamfrön och om man vill kan man även ta lite flingsalt på toppen för smakens skull.

Frukostbröd med Parmesantäcke

7

Stoppa in formen mitt i ugnen (200c grader) i 20minuter.
Brödet ska få en lätt gyllene färg.

8

När brödet är klart så ta tag i bakplåtspapperet och lyft bort brödet från ugnsformen.

Frukostbröd med Parmesantäcke

9

Låt brödet svala en stund och skär det sedan på mitten och mitten igen om så önskas.

Frukostbröd med Parmesantäcke

10

Gott att äta både varmt och kallt.

Lycka Till & Smaklig Spis!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ingredienser
 2 st Ägg (M/L)
 2 msk Turkisk Yoghurt
 1 tsk Bakpulver
 3 msk Pofiber
 0,50 dl Solrosfrön
 1 msk Linfrön
 0,50 tsk Chiafrön
 1 msk Parmesan riven (på toppen)
 1 nypa Flingsalt (liten nypa) valfritt

Instruktioner

Gör så här
1

Börja med att starta ugnen och värm den till 200c grader.

2

Ta fram en ugnsform (12x20cm) och klä den invändigt med ett bakplåtspapper.

3

Lägg följande ingredienser i en skål.
Ägg, turkisk yoghurt, bakpulver, pofiber, solrosfrön, linfrön och chiafrön.

Frukostbröd med Parmesantäcke

4

Rör om tills allt är blandat.

5

Använd en slickepott och skrapa ner smeten från skålen till formen med bakplåtspapper.

6

Strö riven parmesan (alt. Grana Padano Dop) över smeten, samt en nypa sesamfrön och om man vill kan man även ta lite flingsalt på toppen för smakens skull.

Frukostbröd med Parmesantäcke

7

Stoppa in formen mitt i ugnen (200c grader) i 20minuter.
Brödet ska få en lätt gyllene färg.

8

När brödet är klart så ta tag i bakplåtspapperet och lyft bort brödet från ugnsformen.

Frukostbröd med Parmesantäcke

9

Låt brödet svala en stund och skär det sedan på mitten och mitten igen om så önskas.

Frukostbröd med Parmesantäcke

10

Gott att äta både varmt och kallt.

Lycka Till & Smaklig Spis!
Frukostbröd med Parmesantäcke

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida