En enkel men god variant av köttfärslimpa.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).
Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.
Forma en rulle på baconet.
Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.
Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.
Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.
Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).
Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.
Forma en rulle på baconet.
Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.
Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.
Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.
Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.
LottaM says:
Fetaosten och soltorkade tomater borde kommit sist i listan. Som det var uppradat nu så missade jag att ta i vitlöken.
Johan says:
Trist… tänkte inte ens på det.
LCHF-arkivet says:
Det ska jag se till att ordna…=)
Tack för feedbacken! Hoppas att det blev gott ändå.
Lotta Moody says:
Den blev jättegod! Kommer göra denna fler gånger 🙂
Johan says:
Kul att den smakade..