Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 8 röster - Betygsätt

En enkel men god variant av köttfärslimpa.

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Fylld köttfärslimpa med italienska smaker
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En enkel men god variant av köttfärslimpa.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg Älgfärs eller annan färs
 4 st Ägg
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 3 st Baconpaket
 1 st Lök
 1 msk Basilika
 1 msk Rosmarin
 100 g Fetaost
 Grillade soltorkade tomater
 1 msk Soya

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).

Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.

Forma en rulle på baconet.

Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.

Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.

Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.

Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgfärs eller annan färs
 4 st Ägg
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 3 st Baconpaket
 1 st Lök
 1 msk Basilika
 1 msk Rosmarin
 100 g Fetaost
 Grillade soltorkade tomater
 1 msk Soya

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).

Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.

Forma en rulle på baconet.

Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.

Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.

Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.

Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida