Fylld köttfärslimpa med italienska smaker
Sparat av:
0
st
En enkel men god variant av köttfärslimpa.
Sparat av:
0
st
Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kg Älgfärs eller annan färs
- 4 st ägg
- 3 msk Creme fraiche
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Dijonsenap
- 3 st Baconpaket
- 1 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Basilika
- 1 msk Rosmarin
- 100 g Fetaost
- Grillade soltorkade tomater
- 1 msk Soya
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den).Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna.Forma en rulle på baconet.Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen.Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen.Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen.Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!