En storfavorit här hemma är mina fyllda baconskivor.
Snabbt, enkelt och bara så supergott... helt perfekt lchf och keto!
Ett bra alternativ om man behöver skynda sig med matlagningen eller bara har dåligt med idéer till lunch eller middag.
Går att fylla med en massa gott, variera efter egna smaker och låt fantasin flöda.
Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips.
@lchf_morsan
Värm ugnen till 225c grader
Till 1 portion.
Lägg ut tre stycken baconskivor på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Strö lite riven ost över baconskivorna.
Lägg sedan goda tillbehör ovanpå den rivna osten efter smak och tycke.
(tex, några utav alternativen ifrån listan längre upp)
Därefter strör du på ytterligare lite riven ost om du inte har valt att lägga på buffelmozzarella eller brieost.
Sedan avslutar du med att lägga en baconskiva ovanpå varje.
Stoppa in plåten i mitten av ugnen i 10 minuter.
Klart att servera!
Alternativt med vitlökssås och på salladsbädd 😀
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm ugnen till 225c grader
Till 1 portion.
Lägg ut tre stycken baconskivor på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Strö lite riven ost över baconskivorna.
Lägg sedan goda tillbehör ovanpå den rivna osten efter smak och tycke.
(tex, några utav alternativen ifrån listan längre upp)
Därefter strör du på ytterligare lite riven ost om du inte har valt att lägga på buffelmozzarella eller brieost.
Sedan avslutar du med att lägga en baconskiva ovanpå varje.
Stoppa in plåten i mitten av ugnen i 10 minuter.
Klart att servera!
Alternativt med vitlökssås och på salladsbädd 😀