Gambas al pil pil

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Gambas al pil pil eller vitlöksräkor med sting är en klassisk spansk tapasrätt som du troligen har stött på ett antal gånger om du har…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Gambas al pil pil
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Gambas al pil pil eller vitlöksräkor med sting är en klassisk spansk tapasrätt som du troligen har stött på ett antal gånger om du har varit i Spanien någon gång.

Det är en utomordentligt god förrätt eller del av tapasbordet som alla skaldjursälskare mer än gärna mumsar i sig.

Stora jätteräkor som simmar i en olivolja smaksatt med vitlök, chili och persilja. Mycket mer än så behövs inte. Eller ja, det skulle vara något gott bröd att doppa i den goda oljan så att den inte går till spillo.

När det gäller val av räkor, så ska du välja såna som har MSC-märkning och det ska vara råa och skalade jätteräkor.

Hoppas att du kommer gilla dessa härliga Gambas al pil pil! Låt väl smaka!

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Jätteräkor, råa och skalade
 1 dl Olivolja
 1 tsk Sambal oelekEller färsk hackad chili.
 1 msk Hackad bladpersilja
 2 msk Torrt vitt vin
Tips på bröd

 

Gör så här:

1

Skala och skiva vitlöken.

2

Värm upp olivolja i en liten stekpanna eller kastrull. Tänk på att inte ha för hög värme då olivolja inte skall hettas upp för mycket. Runt 6 på en 10-gradig skala blir bra.

3

Tillsätt vitlöken i oljan och låt den fräsa tills den mjuknat lite. Den får absolut inte brännas vid.

4

Tillsätt sambal oelek eller chili och låt det fräsa ihop med vitlöken nån minut.

5

Lägg i räkorna och strö lite flingsalt över. Låt fräsa en minut.

6

Tillsätt vinet och rör om lite. Låt allt puttra några minuter under tiden som du öser räkorna med olja och vin.

7

När räkorna har fått en fin röd färg så tar du bort pannan från värmen och vänder ner den hackade persiljan.

8

Servera omedelbart med någon skiva bröd för att suga upp oljan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Jätteräkor, råa och skalade
 1 dl Olivolja
 1 tsk Sambal oelekEller färsk hackad chili.
 1 msk Hackad bladpersilja
 2 msk Torrt vitt vin
Tips på bröd

Instruktioner

1

Skala och skiva vitlöken.

2

Värm upp olivolja i en liten stekpanna eller kastrull. Tänk på att inte ha för hög värme då olivolja inte skall hettas upp för mycket. Runt 6 på en 10-gradig skala blir bra.

3

Tillsätt vitlöken i oljan och låt den fräsa tills den mjuknat lite. Den får absolut inte brännas vid.

4

Tillsätt sambal oelek eller chili och låt det fräsa ihop med vitlöken nån minut.

5

Lägg i räkorna och strö lite flingsalt över. Låt fräsa en minut.

6

Tillsätt vinet och rör om lite. Låt allt puttra några minuter under tiden som du öser räkorna med olja och vin.

7

När räkorna har fått en fin röd färg så tar du bort pannan från värmen och vänder ner den hackade persiljan.

8

Servera omedelbart med någon skiva bröd för att suga upp oljan.

Gambas al pil pil
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/