Gammeldags vaniljglass

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Hemlagad/hemgjord gammeldags vaniljglass kan vara något av det absolut godaste som finns på sommaren. I kombination med lite färska jordgubbar och en hemlagad varm chokladsås…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Gammeldags vaniljglass
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse3 timTillagning20 minTotalt3 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Hemlagad/hemgjord gammeldags vaniljglass kan vara något av det absolut godaste som finns på sommaren. I kombination med lite färska jordgubbar och en hemlagad varm chokladsås så klarar man sig gott och väl.

Sötning kan du använda den som du anser funkar bäst för dig. Jag själv använder i stort sett alltid björksocker, som man skall tänka på att det tas upp av kroppen till en viss del. Men, sötströ eller andra sötningsmedel funkar bra det med.

I detta recept så använder jag mig av guarnkärnmjöl. Det är inte ens en tesked, men effekten som den har är viktig då den ger glassen en helt annan lenhet och känsla.

Köp ingredienser online här! (Affiliate-länkar som du kan använda för att sponsra LCHF-arkivet.)
- Vaniljpulver (eko)
- Guarkärnmjöl
- Björksocker

Jag tycker att man inte behöver mycket mer än en kula då det är väldigt mättande.

Den här satsen ger runt 1.5 liter glass.

Bäst av allt blir glassen om man använder en glassmaskin. Det går självklart att göra glassen utan glassmaskin, men det kräver lite mer tid. Då skall man frysa in den i en form och röra runt i den var 20:e minut ungefär.

Är du sugen på att köpa en glassmaskin kan du hitta flera olika här: Köp en glassmaskin (Affiliate-länk som du gärna får använda dig av för att sponsra LCHF-arkivet lite.)

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 7 dl Grädde 40%
 3 dl Vatten
 10 äggulor
 1,25 deciliter Nick's Use Like Sugar
 0,75 tsk Guarkärnmjöl

 

Gör så här:

1

Vispa äggulor och sötning riktigt fluffigt. Tillsätt guarkärnmjölet och blanda ihop.

2

Koka upp grädde, vatten och vaniljpulver i en stor kastrull och låt sjuda fem minuter. Dra åt sidan.

3

Vispa ner de vispade äggulorna i den varma grädden. Rör om hela tiden.

4

Värm försiktigt upp smeten igen tills det att den når en temperatur på absolut max 83 grader. Använd en termometer så att du har koll. Rör hela tiden så att inget fastnar i botten.

5

Häll upp smeten i en stor plåtbunke eller glasbunke eller något liknande som det kan svalna i. Ställ det i ett isbad så att det får svalna snabbt.

6

Plasta in och ställ in i kylen minst tre timmar, helst över natten. Den skall bli riktigt kall.

7

Häll sedan glassmeten i glassmaskinen och kör den enligt anvisningen på just din maskin. Skrapa över glassen i en förpackning och ställ i frysen om du inte har tänkt att äta den direkt.

8

Ta gärna ut glassen 30 minuter innan servering så att den för mjukna lite.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 7 dl Grädde 40%
 3 dl Vatten
 10 äggulor
 1,25 deciliter Nick's Use Like Sugar
 0,75 tsk Guarkärnmjöl

Instruktioner

1

Vispa äggulor och sötning riktigt fluffigt. Tillsätt guarkärnmjölet och blanda ihop.

2

Koka upp grädde, vatten och vaniljpulver i en stor kastrull och låt sjuda fem minuter. Dra åt sidan.

3

Vispa ner de vispade äggulorna i den varma grädden. Rör om hela tiden.

4

Värm försiktigt upp smeten igen tills det att den når en temperatur på absolut max 83 grader. Använd en termometer så att du har koll. Rör hela tiden så att inget fastnar i botten.

5

Häll upp smeten i en stor plåtbunke eller glasbunke eller något liknande som det kan svalna i. Ställ det i ett isbad så att det får svalna snabbt.

6

Plasta in och ställ in i kylen minst tre timmar, helst över natten. Den skall bli riktigt kall.

7

Häll sedan glassmeten i glassmaskinen och kör den enligt anvisningen på just din maskin. Skrapa över glassen i en förpackning och ställ i frysen om du inte har tänkt att äta den direkt.

8

Ta gärna ut glassen 30 minuter innan servering så att den för mjukna lite.

Gammeldags vaniljglass
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida