Frukost kan kännas knepigt, speciellt om du saknar gröt. Jag är ingen grötälskare, men någon gång är det gott med en som både till konsistens och smak är en motsvarighet. Efter många testförsök lyckades jag med den här, som jag själv tycker att blev riktigt bra.
Den är dessutom helt äggfri, så alla som inte tål ägg har här en lchf-gröt som funkar.
Gröten innehåller en del ingredienser, så preppet lönar sig. Sedan är det bara att slänga ihop den.
Jag finns också på Instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt på Facebook: LCHF - i Ginas kök (recepten på finska).
Sätt chiafröna och svälla i ett glas med vattnet.
Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.
Smält smöret på hög värme i en liten kastrull, lyft av.
Häll i grädden och chiablandningen, rör om.
Blanda i de torra ingredienserna samt vaniljextraktet, rör om.
Koka upp gröten till den konsistens du vill ha (ca.1-2min).
Servera med valfria bär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt chiafröna och svälla i ett glas med vattnet.
Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.
Smält smöret på hög värme i en liten kastrull, lyft av.
Häll i grädden och chiablandningen, rör om.
Blanda i de torra ingredienserna samt vaniljextraktet, rör om.
Koka upp gröten till den konsistens du vill ha (ca.1-2min).
Servera med valfria bär.
Ulrika says:
Fel måttangivelse av salt?? Det ska kanske vara krm istället för tsk… för det var VÄLDIGT salt. Provar igen, älskar kardemumma 😋
Kinna says:
Så god gröt. Har precis börjat med lchf. Åt havregrynsgröt till frukost, den här är godare. Saknar mjölken till, men vänjer mig nog att äta den utan mjölk.
i Ginas kök says:
Tack för fina kommentarer 🙂 Nej, saltet är nog rätt, för det är viktigt med salt i maten för smak. Men det är helt okej att lägga i mindre om man tycker.