Ginas fiberrika kardemummagröt
1
Innehåll
Frukost kan kännas knepigt, speciellt om du saknar gröt. Jag är ingen grötälskare, men någon gång är det gott med en som både till konsistens och smak är en motsvarighet. Efter många testförsök lyckades jag med den här, som jag själv tycker att blev riktigt bra.
Den är dessutom helt äggfri, så alla som inte tål ägg har här en lchf-gröt som funkar.
Gröten innehåller en del ingredienser, så preppet lönar sig. Sedan är det bara att slänga ihop den.
Jag finns också på Instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt på Facebook: LCHF – i Ginas kök (recepten på finska).
Total tid: 15 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
- 0,5 msk chiafrö
- 0,5 dl kallt vatten
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk mandelmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 krm fiberhusk
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk vaniljextrakt (frivilligt)
- 30 g smör
- 1 dl grädde
- 50 g frysta bär
Instruktioner
- Sätt chiafröna och svälla i ett glas med vattnet.
- Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.
- Smält smöret på hög värme i en liten kastrull, lyft av.
- Häll i grädden och chiablandningen, rör om.
- Blanda i de torra ingredienserna samt vaniljextraktet, rör om.
- Koka upp gröten till den konsistens du vill ha (ca.1-2min).
- Servera med valfria bär.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!