Ginas frasigt panerade kyckling
Skapat:
19 mars, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Efter en tid på LCHF blir man definitivt sugen på panerad mat. Efter många försök, har jag nu hittat det ultimata sättet att få en knaprig panering som funkar både på kött och kyckling.
Jag finns också på Instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt på Facebook: LCHF – i Ginas kök (recepten på finska).
Total tid:
45 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 700 g kycklingfilé
- 2 st ägg
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl pofiber
- 1 dl ostpulver (ex. grana padano eller parmesan)
- 1 nypa salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda i en annan tallrik mjöl, pofiber, ost och kryddor (blandningsmått; 1 del mandelmjöl, 1 del pofiber och 2 delar ostpulver).
- Doppa kycklingfilén i ägget och sedan i mjölblandningen.
- Stek i smör eller olja på medelvärme tills knaprig färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!