Ginas matiga cheesecake med lax
1
Överraska dina gäster med en matig cheesecake med lax istället för en söt cheesecake?
Denna goda kaka fungerar istället för smörgåstårta även på finare fester. Eller varför inte göra en åt dig själv som söndagsmiddag. Om du vill göra en stor cheesecake som på bilden, dubbla receptet.
Till botten så passar det bra med något lite mörkare och grövre bröd. Här har du några exempel:
Landade du på denna sidan när du egentligen ville hitta en cheesecake som är av det söta slaget, så kan jag rekommendera denna cheesecake med blåbärsspegel.
Total tid: 50 minuter
Portioner: 12
Ingredienser
Instruktioner
- Smält smöret och blanda brödsmulorna med. Tryck brödet i bottnet på en 22cm bakform (med löstagbara kanter) och låt stelna i kylen.
- Förbered gelatinbladen och blanda dem i citronsaften. Häll gelatinet i ostmassan och blanda väl.
- Skär laxen, löken och dillen i pyttesmå bitar. Rör in dem samt kryddorna i smeten.
- Häll över smeten i bakformen och 'packa' den väl. Låt stelna några timmar i kylen.
- Garnera precis innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Vad är det för bröd som används till bottnen?
Jag brukar baka själv, exempelvis Stenåldersbröd 🙂