Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ginas matiga cheesecake med lax

Inga röster än
Ginas matiga cheesecake med lax

Överraska dina gäster med en matig cheesecake med lax istället för en söt cheesecake?

Denna goda kaka fungerar istället för smörgåstårta även på finare fester. Eller varför inte göra en åt dig själv som söndagsmiddag. Om du vill göra en stor cheesecake som på bilden, dubbla receptet.

Till botten så passar det bra med något lite mörkare och grövre bröd. Här har du några exempel:

Landade du på denna sidan när du egentligen ville hitta en cheesecake som är av det söta slaget, så kan jag rekommendera denna cheesecake med blåbärsspegel.

Total tid: 50 minuter
Portioner: 12
Författare: i Ginas kök

Ingredienser

Förslag till garnering

  • Gurka
  • Kallrökt/gravad lax
  • Räkor
  • Rädisor
  • Ärtskott

Instruktioner

  • Smält smöret och blanda brödsmulorna med. Tryck brödet i bottnet på en 22cm bakform (med löstagbara kanter) och låt stelna i kylen.
  • Vispa grädden till hårt skum och tillsätt sedan alla färskostar och smetanan i grädden genom att röra om eller vispa sakta.
  • Förbered gelatinbladen och blanda dem i citronsaften. Häll gelatinet i ostmassan och blanda väl.
  • Skär laxen, löken och dillen i pyttesmå bitar. Rör in dem samt kryddorna i smeten.
  • Häll över smeten i bakformen och 'packa' den väl. Låt stelna några timmar i kylen.
  • Garnera precis innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Ginas matiga cheesecake med lax”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg