Glutenfri vörtmix (hemgjord)
Skapat:
6 december, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Vörtbröd till julbordet är det många som vill baka, och det är många som väljer att krydda det med vörtmix som man kan köpa i butik. Det man kanske inte vet om är att det innehåller gluten och gluten är något man strävar efter att utesluta i så stor grad som möjligt inom LCHF.
Sötningen kan du utesluta om du vill. Annars kan du använda sötningsmedel, björksocker eller om din kost tillåter det, honung.
Den här mängden krydda räcker till ett bröd.
Därför så är det bättre att göra en egen vörtkrydda och här har du en helt glutenfri vörtmix tack vare Åse på 56kilo.
Recept: Åse
Total tid:
6 minuter
Servings: 1
Ingredienser
- 1,5 msk malet pomeransskal
- 1 msk anis, stött
- 1 msk fänkål, stött
- 2 tsk malen kryddnejlika
- 2 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 1 tsk sötning
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser och använd när du ska baka ditt vörtbröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!