Glutenfria Naanbröd (LCHF)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök. Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter. Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Glutenfria Naanbröd (LCHF)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök.

Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter.

Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om du vill och smöret kan bytas mot kokosolja.

Recept och bild: Najniskök

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 0,5 tsk Lökpulver
 100 g Smör (rumsvarmt)
 5 dl Kycklingbuljong

 

Gör så här:

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2

Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.

3

Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.

4

Gör åtta lika stora delar av degen.

5

Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.

6

Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.

7

Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,5 tsk Lökpulver
 100 g Smör (rumsvarmt)
 5 dl Kycklingbuljong

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2

Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.

3

Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.

4

Gör åtta lika stora delar av degen.

5

Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.

6

Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.

7

Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.

Glutenfria Naanbröd (LCHF)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida