Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök.
Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter.
Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om du vill och smöret kan bytas mot kokosolja.
Recept och bild: Najniskök
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.
Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.
Gör åtta lika stora delar av degen.
Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.
Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.
Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.
Gör åtta lika stora delar av degen.
Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.
Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.
Paola says:
Underbart gott! 🙏💞
LCHF-arkivet says:
Vad kul att höra! Tack för återkopplingen.
Bobbe says:
Det blev tyvärr ingen lycka i mitt kök, när jag hällde i 5dl kycklingbuljong blev det en soppa, inte deg.
Jag gjorde den till en pannkakssmet i försök att rädda den men den höll inte alls ihop nog väl att vända på eller få upp i ett stycke från stekpannan sedan.
Lisen says:
Det låter mycket med 5 dl buljong till mängden mjöl, undrar om det är felskrivet i receptet.
LCHF-arkivet says:
Faktiskt inte. Både kokosmjöl och fiberhusk binder enorma mängder vätska.
Lena says:
Hej. Kan man byta ut kokosmjölet till nåt annat i lchf väg? Gillar inte kokos 🤔
Hälsningar
Lena
Lena Åberg says:
Hej
Tack
Håller på att steka nu. Blev en bra deg, trodde inte det hihi
Får se om de blir goda.
Gjorde en rulle av degen och skar i tunna skivor med skarp kniv som jag plattade till.
Lena Åberg says:
Jättegoda så mjuka att äta.
Överraskad och så lätta att göra.
Tack 🙂
Bra till picknic med.
Monica says:
En fundering – går det lika bra med annan buljong, eller gör just kycklingbuljongen nåt särskilt för smaken?
LCHF-arkivet says:
Funkar absolut med annan buljong, det är ju en smaksak.