Glutenfritt pitabröd
0
Innehåll
Det här är ett naturligt glutenfritt pitabröd som är otroligt snabbt att göra då man bakar av det i mikron och det tar inte mer än två minuter.Smaksätt brödet om du vill, t ex med vitlökspulver eller bara lite salt.Funkar kanon om du äter LCHF/lågkolhydratkost.Recept och bild: Heysam
Total tid: 7 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
- 1 dl mandelmjöl
- 1 st äggvita
- 5 msk mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 0,25 tsk bakpulver
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser och låt svälla i 5 minuter.
- Ta en tallrik och placera ett bakplåtspapper på det och forma brödet på det. Brödet kommer att svälla lite så det går att göra relativt tunt.
- Mikra brödet på full effekt i cirka 2 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Om du vill ha lite färg och mer yta på brödet kan du steka det i lite olivolja sedan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Smaklösa och svällde inte ett dugg i micron :/