Det här är ett naturligt glutenfritt pitabröd som är otroligt snabbt att göra då man bakar av det i mikron och det tar inte mer än två minuter.
Smaksätt brödet om du vill, t ex med vitlökspulver eller bara lite salt.
Funkar kanon om du äter LCHF/lågkolhydratkost.
Recept och bild: Heysam
Blanda ihop samtliga ingredienser och låt svälla i 5 minuter.
Ta en tallrik och placera ett bakplåtspapper på det och forma brödet på det. Brödet kommer att svälla lite så det går att göra relativt tunt.
Mikra brödet på full effekt i cirka 2 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Om du vill ha lite färg och mer yta på brödet kan du steka det i lite olivolja sedan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser och låt svälla i 5 minuter.
Ta en tallrik och placera ett bakplåtspapper på det och forma brödet på det. Brödet kommer att svälla lite så det går att göra relativt tunt.
Mikra brödet på full effekt i cirka 2 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Om du vill ha lite färg och mer yta på brödet kan du steka det i lite olivolja sedan.
Liselotte Fahlstrom says:
Borde gå att byta ut till sesammjöl eller ?
Annika Jonsson says:
Går det att frysa pitabrödet