Goda småkakor! För bästa resultat: låt degen ligga i kylen över natten innan du formar degen till kakor.
Perfekt för dig som äter lchf eller keto och vill kunna gotta till det till kaffet lite.
Besök gärna min instagram: agnessmattei för fler recept!
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och blanda, med hjälp av händerna, tills det inte längre finns klumpar kvar av smöret.
Forma degen till 7-10 små kakor. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen 8-12 minuter eller tills kakorna fått en fin färg. Låt svalna på plåten.
Valfritt: doppa kakorna i sockerfri smält choklad och toppa med rostade, hackade hasselnötter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och blanda, med hjälp av händerna, tills det inte längre finns klumpar kvar av smöret.
Forma degen till 7-10 små kakor. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen 8-12 minuter eller tills kakorna fått en fin färg. Låt svalna på plåten.
Valfritt: doppa kakorna i sockerfri smält choklad och toppa med rostade, hackade hasselnötter.
Louella83 says:
Jag undrar om du skrivit fel smör mängd? Du har skrivit 0,75 dl men du menar väl 75gram?
LCHF-arkivet says:
Fast det är samma sak egentligen. 🙂
Stef says:
1 dl smält smör väger ca 90 gram, 0,75 dl skulle då väga ca 67,5 gram.
Ingen större skillnad från 75 gram, dock en skillnad.