Godaste kokosbollarna

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Godaste kokosbollarna! Utmärkt till kaffet. Eventuellt med lite vispad grädde. Superenkla att göra och borde även funka bra att frysa in om du vill spara…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Godast kokosbollar
ANNONS
Profilbild för myketolife3Skaparemyketolife3Förberedelse15 minTillagning13 minTotalt28 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Godaste kokosbollarna! Utmärkt till kaffet. Eventuellt med lite vispad grädde.
Superenkla att göra och borde även funka bra att frysa in om du vill spara några till kaffet senare.

Besök gärna mig på Instagram: myketolife3

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 2 st äggvitor
 2 deciliter riven kokos
 ½ dl sötning
 1 tsk kokossmör eller smör

 

Gör så här:

1

Vispa äggvitan till ett fast skum i 6 min

2

Sedan blandar du alla ingredienser varandra väl.

3

Forma till små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn 180 °C i ca 10 -13 min tills de fått en gyllenbrun färg.

4

Serveringstips
Utmärkt till kaffet. Ev med lite vispad grädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st äggvitor
 2 deciliter riven kokos
 ½ dl sötning
 1 tsk kokossmör eller smör

Instruktioner

1

Vispa äggvitan till ett fast skum i 6 min

2

Sedan blandar du alla ingredienser varandra väl.

3

Forma till små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn 180 °C i ca 10 -13 min tills de fått en gyllenbrun färg.

4

Serveringstips
Utmärkt till kaffet. Ev med lite vispad grädde.

Godaste kokosbollarna
Profilbild för myketolife3

Kommentarer

  • Receptet låter gott men instruktionerna är lite knapphändiga. Några frågor:

    Ska kokosen blandas i den hårdvispade äggvitan? Annars brukar ju kokos vara utanpå kokosbollar.
    Var kommer kokossmör/smör in? Ska den vispas in i de redan färdigvispade äggvitorna? Bör det därmed smältas först?
    Blir de så där fluffiga som vanliga kokosbollar?

    Tack på förhand för svaren, jag vill gärna prova att göra dem!

    • Profilbild för myketolife3
      myketolife3 says:

      Hej sasse vad kul att du vill prova receptet. Gör det .Det är verkligen gott. Vispa upp vitaägget i 6 min.  sedan blandar du uppvisade ägget
      med alla ingredienser med väl. Du kan använda vanligt smör eller kokosolja i. Om du har fler frågor kan du alltid nå mig på Instagram konto.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida