Gräddpocherad torsk med bacon
0
Gräddpocherad torsk med bacon.
Väldigt enkel och god fiskrätt med få ingredienser.
Len vit fisk kokt i grädde med salt baconsmul.
Så gott med bara kokt ägg till eller varför inte något annat LCHF-vänligt tillbehör som t.ex blomkålsris.
Recept har jag inspirerats till av ett recept på nätet, tror det var ICA, bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Torsken
- 600 g Torsk eller annan vit fisk
- 1 st Gul lök
- 3 dl Grädde
- 1 msk Smör
- 0,5 msk Dijonsenap
- 1 msk Fiskfond
- salt
- Svartpeppar
Instruktioner
Baconsmul
- Klipp eller skär bacon i mindre bitar och stek i smöret tills knaprigt men inte bränt.
- Häll över baconet på hushållspapper så lite fett rinner av och baconet förblir knaprigt.
Torsken
- Hacka och stek löken mjuk i samma panna som baconet stektes i med en klick smör.
- Tina torsken om den är fryst och skär i portionsbitar.
- Salta torsken och lägg i samma panna som löken.
- Häll i grädde, fond och senap. (Om du använder grovkorning dijonsenap kan du ta mer än en halv matsked då den är mildare än vanlig dijon).
- Låt torsken sjuda i grädden i ca 7 minuter.
- Krydda med nymald svartpeppar och strö över det knapriga baconet
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!