Gräddpocherad torsk med bacon

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 7 röster - Betygsätt

Gräddpocherad torsk med bacon. Väldigt enkel och god fiskrätt med få ingredienser. Len vit fisk kokt i grädde med salt baconsmul. Så gott med bara…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Gräddpocherad torsk med bacon
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Gräddpocherad torsk med bacon.
Väldigt enkel och god fiskrätt med få ingredienser.
Len vit fisk kokt i grädde med salt baconsmul.
Så gott med bara kokt ägg till eller varför inte något annat LCHF-vänligt tillbehör som t.ex blomkålsris.

Recept har jag inspirerats till av ett recept på nätet, tror det var ICA, bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Baconsmul
 1 Pkt bacon
 1 msk Smör
Torsken
 600 g Torsk eller annan vit fisk
 1 st Gul lök
 3 deciliter Grädde
 1 msk Smör
 0,50 msk Dijonsenap
 1 msk Fiskfond

 

Gör så här:

Baconsmul
1

Klipp eller skär bacon i mindre bitar och stek i smöret tills knaprigt men inte bränt.

2

Häll över baconet på hushållspapper så lite fett rinner av och baconet förblir knaprigt.

Torsken
3

Hacka och stek löken mjuk i samma panna som baconet stektes i med en klick smör.

4

Tina torsken om den är fryst och skär i portionsbitar.

5

Salta torsken och lägg i samma panna som löken.

6

Häll i grädde, fond och senap. (Om du använder grovkorning dijonsenap kan du ta mer än en halv matsked då den är mildare än vanlig dijon).

7

Låt torsken sjuda i grädden i ca 7 minuter.

8

Krydda med nymald svartpeppar och strö över det knapriga baconet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Baconsmul
 1 Pkt bacon
 1 msk Smör
Torsken
 600 g Torsk eller annan vit fisk
 1 st Gul lök
 3 deciliter Grädde
 1 msk Smör
 0,50 msk Dijonsenap
 1 msk Fiskfond

Instruktioner

Baconsmul
1

Klipp eller skär bacon i mindre bitar och stek i smöret tills knaprigt men inte bränt.

2

Häll över baconet på hushållspapper så lite fett rinner av och baconet förblir knaprigt.

Torsken
3

Hacka och stek löken mjuk i samma panna som baconet stektes i med en klick smör.

4

Tina torsken om den är fryst och skär i portionsbitar.

5

Salta torsken och lägg i samma panna som löken.

6

Häll i grädde, fond och senap. (Om du använder grovkorning dijonsenap kan du ta mer än en halv matsked då den är mildare än vanlig dijon).

7

Låt torsken sjuda i grädden i ca 7 minuter.

8

Krydda med nymald svartpeppar och strö över det knapriga baconet

Gräddpocherad torsk med bacon
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida