Beskrivning - Information
Gräddpocherad torsk med bacon.
Väldigt enkel och god fiskrätt med få ingredienser.
Len vit fisk kokt i grädde med salt baconsmul.
Så gott med bara kokt ägg till eller varför inte något annat LCHF-vänligt tillbehör som t.ex blomkålsris.
Recept har jag inspirerats till av ett recept på nätet, tror det var ICA, bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Klipp eller skär bacon i mindre bitar och stek i smöret tills knaprigt men inte bränt.
Häll över baconet på hushållspapper så lite fett rinner av och baconet förblir knaprigt.
Hacka och stek löken mjuk i samma panna som baconet stektes i med en klick smör.
Tina torsken om den är fryst och skär i portionsbitar.
Salta torsken och lägg i samma panna som löken.
Häll i grädde, fond och senap. (Om du använder grovkorning dijonsenap kan du ta mer än en halv matsked då den är mildare än vanlig dijon).
Låt torsken sjuda i grädden i ca 7 minuter.
Krydda med nymald svartpeppar och strö över det knapriga baconet
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Klipp eller skär bacon i mindre bitar och stek i smöret tills knaprigt men inte bränt.
Häll över baconet på hushållspapper så lite fett rinner av och baconet förblir knaprigt.
Hacka och stek löken mjuk i samma panna som baconet stektes i med en klick smör.
Tina torsken om den är fryst och skär i portionsbitar.
Salta torsken och lägg i samma panna som löken.
Häll i grädde, fond och senap. (Om du använder grovkorning dijonsenap kan du ta mer än en halv matsked då den är mildare än vanlig dijon).
Låt torsken sjuda i grädden i ca 7 minuter.
Krydda med nymald svartpeppar och strö över det knapriga baconet
Ewa says:
Enkelt men vansinnigt gott.
Amonazon says:
Vad kul att du testade och gillade receptet😊
Peter Karlsson says:
Mycket god och enkel måltid😋
Amonazon says:
Vad bra att du gillade det, ibland ät det enkla godast😊.