Gräddsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 6 röster - Betygsätt

En riktigt god gräddsås är en sås som reder sig själv. Ingen redning eller sånt behövs, bara lite tid och kärlek. Den här gräddsåsen brukar…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Gräddsås | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt god gräddsås är en sås som reder sig själv. Ingen redning eller sånt behövs, bara lite tid och kärlek. Den här gräddsåsen brukar jag göra väldigt ofta och den funkar till det mesta, pannbiff, köttbullar, helstekt fläskkarré osv.

Tricket ligger i att ha tålamod och orka vänta på att såsen skall reduceras. Vill man skynda på det hela så kan man göra såsen i en traktörpanna vilket gör att den kokar ur vätskan snabbare.

Jag brukar ha i crème fraiche eller smetana för att få upp syran lite, men man kan lika gärna bara använda grädde om man vill. Det tar lite längre tid att reducera den då bara.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 20 g Smör (Normalsaltat)
 1,50 msk Kalvfond, koncentrerad
 1 msk Tamarisoja
 0,50 st Lök (gul)
 2 deciliter Crème Fraiche
 3 deciliter Grädde 40%

 

Gör så här:

1

Hacka löken fint och fräs den i lite smör.

2

Häll på grädden, crème fraichen och lägg i köttbuljongstärningen (eller fond om du har det) och sojan och låt allt koka upp. Håll ett öga på kastrullen för har du en liten kastrull kommer det koka över om du inte vaktar det.

3

Låt koka tills det att såsen har en lagom konsistens. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ev vinbärsgele.

4

Sen är det bara att servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 20 g Smör (Normalsaltat)
 1,50 msk Kalvfond, koncentrerad
 1 msk Tamarisoja
 0,50 st Lök (gul)
 2 deciliter Crème Fraiche
 3 deciliter Grädde 40%

Instruktioner

1

Hacka löken fint och fräs den i lite smör.

2

Häll på grädden, crème fraichen och lägg i köttbuljongstärningen (eller fond om du har det) och sojan och låt allt koka upp. Håll ett öga på kastrullen för har du en liten kastrull kommer det koka över om du inte vaktar det.

3

Låt koka tills det att såsen har en lagom konsistens. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ev vinbärsgele.

4

Sen är det bara att servera.

Gräddsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida