Gräddstuvad vitkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Gräddstuvad vitkål, en storfavorit hos oss! Om du är på jakt efter ett otroligt enkelt men ack så gott tillbehör, så kommer här ett recept…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
graddstuvad vitkal Gräddstuvad vitkål
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Gräddstuvad vitkål, en storfavorit hos oss!

Om du är på jakt efter ett otroligt enkelt men ack så gott tillbehör, så kommer här ett recept som du bara måste spara.

Gräddstuvad vitkål är en rätt som inte bara är lättsam att tillaga, utan den bjuder även på en fantastisk kombination av smaker och texturer. Genom att kombinera den milda och krispiga vitkålen med den krämiga och fylliga gräddsåsen, skapar du en perfekt balanserad måltid som kommer att tillfredsställa alla dina smaklökar.

En av de underbara aspekterna med gräddstuvad vitkål är dess mångsidighet. Denna utsökta rätt fungerar utmärkt som både huvudrätt och som tillbehör. Låt mig ge dig några förslag på vad du kan servera den här läckerheten till:

  1. Stekt kyckling: Tänk dig en saftig och krispig kycklingfilé som ackompanjeras av den lena gräddstuvade vitkålen. De olika smakerna och texturerna kommer att harmonisera på ett sätt som gör att dina smaklökar jublar.
  2. Grillade köttbitar: När du serverar en mör och välgrillad biff eller en saftig fläskkotlett tillsammans med gräddstuvad vitkål, kommer du att få uppleva en kombination som tar dig till gastronomiska höjder. Den krämiga såsen blir den perfekta följeslagaren till köttets smakrika karaktär.
  3. Fisk och skaldjur: Gräddstuvad vitkål kan också användas som ett utsökt tillbehör till fisk- och skaldjursrätter. Kanske serverar du en smörstekt laxfilé eller några saftiga räkor, och låter den krämiga vitkålen sätta pricken över i:et på din LCHF-måltid.

Nu när vi har pratat om de olika kombinationerna, låt mig förklara varför gräddstuvad vitkål är så otroligt gott. Det är något med den milda och krispiga vitkålen som kombineras med den krämiga gräddsåsen, som skapar en smakexplosion i varje tugga. Den krämiga konsistensen smeker dina smaklökar samtidigt som den milda sötman från vitkålen ger en härlig kontrast.

Gräddstuvad vitkål har också fördelen av att vara ett mycket mättande tillbehör. De höga fettnivåerna i grädden bidrar till en känsla av mättnad och minskar suget efter kolhydratrik mat. På så sätt hjälper det dig att hålla dig på rätt spår när det gäller din LCHF-livsstil.

Så där har du det! Gräddstuvad vitkål är en fantastisk rätt som är anpassad för din kost. Testa den till olika proteinkällor och njut av en måltid fylld med krämig, fyllig och välsmakande matglädje. Det är dags att ta din LCHF-matupplevelse till nästa nivå – och gräddstuvad vitkål kommer definitivt att leverera på alla fronter!

Andra alternativa tillbehör jag gärna rekommenderar är vitkålsgratäng, blomkålsmos eller broccoligratäng.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g VitkålEtt halvt huvud på ett ungefär.
 1 st Gul lök
 5 deciliter Grädde
 150 g Färskost, naturell
 Hackad persilja
 Svartpeppar, nymalen
 2 msk Smör till stekning
Tips på köksutrustning du kan behöva
 Skärbräda

 

Gör så här:

1

Hacka löken fint.

2

Skär vitkålen i bitar, efter smak och tycke. Det funkar jättebra att strimla den med om du hellre vill det.

3

Fräs lök och vitkål i en tillräckligt stor stekpanna. Jag rekommenderar en traktörpanna.
Kålen ska inte få färg, men den ska bli mjuk.

4

Salta och peppra lite.

5

Häll på grädden och tillsätt färskosten.

Koka upp och låt det hela stå och puttra tills det att du har rätt konsistens på såsen.
Rör om då och då.

6

Smaka av och tillsätt hacka persilja precis innan servering.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g VitkålEtt halvt huvud på ett ungefär.
 1 st Gul lök
 5 deciliter Grädde
 150 g Färskost, naturell
 Hackad persilja
 Svartpeppar, nymalen
 2 msk Smör till stekning
Tips på köksutrustning du kan behöva
 Skärbräda

Instruktioner

1

Hacka löken fint.

2

Skär vitkålen i bitar, efter smak och tycke. Det funkar jättebra att strimla den med om du hellre vill det.

3

Fräs lök och vitkål i en tillräckligt stor stekpanna. Jag rekommenderar en traktörpanna.
Kålen ska inte få färg, men den ska bli mjuk.

4

Salta och peppra lite.

5

Häll på grädden och tillsätt färskosten.

Koka upp och låt det hela stå och puttra tills det att du har rätt konsistens på såsen.
Rör om då och då.

6

Smaka av och tillsätt hacka persilja precis innan servering.

Gräddstuvad vitkål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida