Gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Här har du ett superenkelt recept på gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon. Det här är ett sånt recept där du kan välja lite fritt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
gratinerad kotlett med tomat och bacon Gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Här har du ett superenkelt recept på gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon.
Det här är ett sånt recept där du kan välja lite fritt vilken styckningsdel du vill använda.

Det funkar fint med benfri kotlettrad, fläskytterfilé, kotletter med ben eller varför inte fläskfilé om du hellre vill det.

Smakerna i denna rätt är enkla, men funkar så otroligt bra ihop. Vill du piffa till smakerna lite ytterligare så kan du byta ut persiljan mot lite andra blandade örter.

Recept och bild: Martina Engdahl

Om du hellre är sugen på en riktigt god gryta med fläskfilé så kan jag varmt rekommendera min fläskfilégryta och om du vill testa på ett recept med hel fläskytterfilé så ska du testa på det oerhört populära receptet fläskytterfilé i ugn.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g Benfri kotlettradEller annat fläskkött av önskemål.
 1 msk Dijonsenap
 3 deciliter Grädde
 120 g Bacon1 paket
 3 st TomaterEller 10-15 körsbärstomater.
 3 msk Hackad persilja
 Svartpeppar, nymalen
ANNONS

 

Gör så här:

1

Börja med att putsa och skiva upp kotlettraden i ett par cm tjocka skivor.
Har du färdigskivad kotlett behöver du inte göra det och om du använder fläskfilé kan du istället skära den i lite större bitar.

2

Bryn kotletterna snabbt på hög värme i lite olja och smör. Salta och peppra.
Lägg dom åt sidan på en tallrik eller liknande under tiden som vi fortsätter.

3

Strimla baconet och stek det i stekpannan tills det är riktigt knaprigt.
Lyft upp och lägg åt sidan.

4

Hacka vitlöken och fräs den i samma stekpanna som du har stekt köttet i. Här finns det massor av smaker som vi vill få med i såsen.

5

Tillsätt grädde, crème fraiche och dijonsenap. Låt det hela koka ihop under omrörning.

6

Tillsätt köttet och låt nu allt stå och puttra tills du har en härlig konsistens på såsen. Cirka 20 minuter.

7

Under tiden som det puttrar på spisen så kan du dela tomaterna och kärna ur dom, vi vill bara använda fruktköttet. Har du problem med tomatskal så kan du skala dom först med.

8

När du har en bra konsistens på såsen, så tillsätter du tomaterna och hackad persilja i såsen.

9

Låt koka upp snabbt och ta sedan bort pannan från spisen.

10

Strö över det knaperstekta baconet och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g Benfri kotlettradEller annat fläskkött av önskemål.
 1 msk Dijonsenap
 3 deciliter Grädde
 120 g Bacon1 paket
 3 st TomaterEller 10-15 körsbärstomater.
 3 msk Hackad persilja
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Börja med att putsa och skiva upp kotlettraden i ett par cm tjocka skivor.
Har du färdigskivad kotlett behöver du inte göra det och om du använder fläskfilé kan du istället skära den i lite större bitar.

2

Bryn kotletterna snabbt på hög värme i lite olja och smör. Salta och peppra.
Lägg dom åt sidan på en tallrik eller liknande under tiden som vi fortsätter.

3

Strimla baconet och stek det i stekpannan tills det är riktigt knaprigt.
Lyft upp och lägg åt sidan.

4

Hacka vitlöken och fräs den i samma stekpanna som du har stekt köttet i. Här finns det massor av smaker som vi vill få med i såsen.

5

Tillsätt grädde, crème fraiche och dijonsenap. Låt det hela koka ihop under omrörning.

6

Tillsätt köttet och låt nu allt stå och puttra tills du har en härlig konsistens på såsen. Cirka 20 minuter.

7

Under tiden som det puttrar på spisen så kan du dela tomaterna och kärna ur dom, vi vill bara använda fruktköttet. Har du problem med tomatskal så kan du skala dom först med.

8

När du har en bra konsistens på såsen, så tillsätter du tomaterna och hackad persilja i såsen.

9

Låt koka upp snabbt och ta sedan bort pannan från spisen.

10

Strö över det knaperstekta baconet och servera direkt.

Gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida