Gratinerad lax med ost och persilja är ett sånt där superenkelt och gott laxrecept som alltid funkar!
Det är lättlagat och kräver inte alls lång tid i köket.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form.
Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra.
Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet.
Smaksätt grädden med fiskfond och häll det runt laxen.
Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills det att laxen är färdig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form.
Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra.
Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet.
Smaksätt grädden med fiskfond och häll det runt laxen.
Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills det att laxen är färdig.