Gratinerad lax med ost och persilja

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Gratinerad lax med ost och persilja är ett sånt där superenkelt och gott laxrecept som alltid funkar! Det är lättlagat och kräver inte alls lång…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Gratinerad lax med ost och persilja
ANNONS
Profilbild för LasseSkapareLasseFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Gratinerad lax med ost och persilja är ett sånt där superenkelt och gott laxrecept som alltid funkar!

Det är lättlagat och kräver inte alls lång tid i köket.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Laxfile
 Saft och rivet skal av 1/2 citron
 0,50 dl hackad persilja
 2 deciliter grädde

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°.

2

Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form.
Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra.

3

Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet.

4

Smaksätt grädden med fiskfond och häll det runt laxen.

5

Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills det att laxen är färdig.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Laxfile
 Saft och rivet skal av 1/2 citron
 0,50 dl hackad persilja
 2 deciliter grädde

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°.

2

Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form.
Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra.

3

Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet.

4

Smaksätt grädden med fiskfond och häll det runt laxen.

5

Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills det att laxen är färdig.

Gratinerad lax med ost och persilja

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida