Gratinerad lax med räkor och dill fick det bli som fredagsrätt, enkelt smidigt snabbt och "frustrerande" gott. Så ni som gillar lax tycker jag skall testa detta enkla recept. Ni kommer inte att ångra er det lovar jag 😉
Ett underbart enkelt och gott recept som du svänger ihop på kort tid. Inte mer än 30 minuter från start till slut.
Om du är ute efter ett gott recept på lax som inte är en gratäng, så kan du testa på något av dessa: Lax i ugn | Smörstekt lax med Sandefjordsås
Till denna gratinerade laxen så skulle jag varmt rekommendera att servera ett gott mos till. Exempelvis blomkålsmos eller vitkålsmos.
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Salta och peppra lite.
Häll blandningen över laxen.
Strö den rivna osten över.
Ställ in i mitten av ugnen och gratinera laxen i 15 minuter.
Ta ut laxen och fördela räkorna över laxen.
Ställ in i ugnen några minuter till så att räkorna blir varma.
Ta ut och toppa med färsk dill.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Salta och peppra lite.
Häll blandningen över laxen.
Strö den rivna osten över.
Ställ in i mitten av ugnen och gratinera laxen i 15 minuter.
Ta ut laxen och fördela räkorna över laxen.
Ställ in i ugnen några minuter till så att räkorna blir varma.
Ta ut och toppa med färsk dill.
Servera direkt!