Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime

Inga röster än
Gratinerade havskräftor med vitlök och lime

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime, det är som att bli serverad guld på en tallrik. Helt magiskt gott och helt enkelt underbart, under förutsättning att du tycker om skaldjur. 🙂

Detta funkar precis lika bra att göra med hummer om du inte har tillgång till havskräftor.

Du kan använda dig av färska havskräftor eller kokta havskräftor. Det du får tänka på är att de färska behöver några minuter extra i ugnen bara.

Servera gärna ett gott vitlöksbröd till och lite vitt vin eller varför inte en god champagne.

Detta är perfekt lchf och keto som man kan ha till förrätt eller på en skaldjursbuffé.

Recept och bild: Alla Goda Ting

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Förslag på tillbehör

  • Aioli
  • Ellens vitlöksbröd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Börja med att blanda ihop ett kryddsmör med smör, hackad vitlök, lime, örter och lite salt och peppar.
  • Dela kräftorna på hälften, längs med. Placera de på en plåt eller ugnsfast form med snittytan uppåt.
  • Fördela smöret över stjärtarna på kräftorna.
  • Riv lite parmesanost över.
  • Ställ in i ugnen och gratinera 5-10 minuter beroende på om du har färska eller kokta havskräftor. De färska behöver ett par minuter extra för att bli genomlagade.
  • Servera direkt med lite aioli och ett gott vitlöksbröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg