Gratinerade havskräftor med vitlök och lime, det är som att bli serverad guld på en tallrik. Helt magiskt gott och helt enkelt underbart, under förutsättning att du tycker om skaldjur. 🙂
Detta funkar precis lika bra att göra med hummer om du inte har tillgång till havskräftor.
Du kan använda dig av färska havskräftor eller kokta havskräftor. Det du får tänka på är att de färska behöver några minuter extra i ugnen bara.
Servera gärna ett gott vitlöksbröd till och lite vitt vin eller varför inte en god champagne.
Detta är perfekt lchf och keto som man kan ha till förrätt eller på en skaldjursbuffé.
Recept och bild: Alla Goda Ting
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kräftorna på hälften, längs med.
Placera de på en plåt eller ugnsfast form med snittytan uppåt.
Fördela smöret över stjärtarna på kräftorna.
Riv lite parmesanost över.
Ställ in i ugnen och gratinera 5-10 minuter beroende på om du har färska eller kokta havskräftor.
De färska behöver ett par minuter extra för att bli genomlagade.
Servera direkt med lite aioli och ett gott vitlöksbröd.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kräftorna på hälften, längs med.
Placera de på en plåt eller ugnsfast form med snittytan uppåt.
Fördela smöret över stjärtarna på kräftorna.
Riv lite parmesanost över.
Ställ in i ugnen och gratinera 5-10 minuter beroende på om du har färska eller kokta havskräftor.
De färska behöver ett par minuter extra för att bli genomlagade.
Servera direkt med lite aioli och ett gott vitlöksbröd.