Gratinerade havskräftor med vitlök och lime

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime, det är som att bli serverad guld på en tallrik. Helt magiskt gott och helt enkelt underbart, under förutsättning…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Gratinerade havskräftor med vitlök och lime
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime, det är som att bli serverad guld på en tallrik. Helt magiskt gott och helt enkelt underbart, under förutsättning att du tycker om skaldjur. 🙂

Detta funkar precis lika bra att göra med hummer om du inte har tillgång till havskräftor.

Du kan använda dig av färska havskräftor eller kokta havskräftor. Det du får tänka på är att de färska behöver några minuter extra i ugnen bara.

Servera gärna ett gott vitlöksbröd till och lite vitt vin eller varför inte en god champagne.

Detta är perfekt lchf och keto som man kan ha till förrätt eller på en skaldjursbuffé.

Recept och bild: Alla Goda Ting

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Färska havskräftor
 100 g Smör
 1 msk Pressad lime
 Färsk hackad persilja
 Färska hackad basilika
 1 nypa Flingsalt
 Nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Börja med att blanda ihop ett kryddsmör med smör, hackad vitlök, lime, örter och lite salt och peppar.

3

Dela kräftorna på hälften, längs med.
Placera de på en plåt eller ugnsfast form med snittytan uppåt.

4

Fördela smöret över stjärtarna på kräftorna.

5

Riv lite parmesanost över.

6

Ställ in i ugnen och gratinera 5-10 minuter beroende på om du har färska eller kokta havskräftor.
De färska behöver ett par minuter extra för att bli genomlagade.

7

Servera direkt med lite aioli och ett gott vitlöksbröd.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Färska havskräftor
 100 g Smör
 1 msk Pressad lime
 Färsk hackad persilja
 Färska hackad basilika
 1 nypa Flingsalt
 Nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Börja med att blanda ihop ett kryddsmör med smör, hackad vitlök, lime, örter och lite salt och peppar.

3

Dela kräftorna på hälften, längs med.
Placera de på en plåt eller ugnsfast form med snittytan uppåt.

4

Fördela smöret över stjärtarna på kräftorna.

5

Riv lite parmesanost över.

6

Ställ in i ugnen och gratinera 5-10 minuter beroende på om du har färska eller kokta havskräftor.
De färska behöver ett par minuter extra för att bli genomlagade.

7

Servera direkt med lite aioli och ett gott vitlöksbröd.

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida