Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grekisk bondomelett

Inga röster än
Grekisk bondomelett

Jag brukar göra det här när jag har dålig fantasi och inte känner för att hitta på något speciellt avancerat. Ett perfekt sätt att tömma kylen på saker.

En klassisk bondomelett innehåller potatis, jag har ersatt det med blomkål. Sen har jag även i lite morötter och det kan man ju skippa om man äter en väldigt strikt LCHF.

Det här är en variant som får det grekiska genom fetaosten och oliverna, men variationsmöjligheterna i en omelett är ju oändliga. Testa dig fram till din egen favorit, efter att du har testat min…

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.
  • Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.
  • Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.
  • Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
  • Häll smeten över det stekta i pannan.
  • Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.
  • Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.
  • Servera med en god sallad till.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg