Grekisk bondomelett

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag brukar göra det här när jag har dålig fantasi och inte känner för att hitta på något speciellt avancerat. Ett perfekt sätt att tömma…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grekisk bondomelett
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Jag brukar göra det här när jag har dålig fantasi och inte känner för att hitta på något speciellt avancerat. Ett perfekt sätt att tömma kylen på saker.

En klassisk bondomelett innehåller potatis, jag har ersatt det med blomkål. Sen har jag även i lite morötter och det kan man ju skippa om man äter en väldigt strikt LCHF.

Det här är en variant som får det grekiska genom fetaosten och oliverna, men variationsmöjligheterna i en omelett är ju oändliga. Testa dig fram till din egen favorit, efter att du har testat min...

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 100 g Morot
 200 g Blomkål
 120 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Rödlök
 100 g Fetaost
 80 g Oliver
 6 st Ägg
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 dl Ost (riven)
 100 g Tomat

 

Gör så här:

1

Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.

3

Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.

5

Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.

7

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

9

Häll smeten över det stekta i pannan.

11

Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.

13

Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.

15

Servera med en god sallad till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Morot
 200 g Blomkål
 120 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Rödlök
 100 g Fetaost
 80 g Oliver
 6 st Ägg
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 dl Ost (riven)
 100 g Tomat

Instruktioner

1

Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.

3

Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.

5

Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.

7

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

9

Häll smeten över det stekta i pannan.

11

Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.

13

Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.

15

Servera med en god sallad till.

Grekisk bondomelett
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida