Jag brukar göra det här när jag har dålig fantasi och inte känner för att hitta på något speciellt avancerat. Ett perfekt sätt att tömma kylen på saker.
En klassisk bondomelett innehåller potatis, jag har ersatt det med blomkål. Sen har jag även i lite morötter och det kan man ju skippa om man äter en väldigt strikt LCHF.
Det här är en variant som får det grekiska genom fetaosten och oliverna, men variationsmöjligheterna i en omelett är ju oändliga. Testa dig fram till din egen favorit, efter att du har testat min...
Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.
Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.
Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
Häll smeten över det stekta i pannan.
Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.
Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.
Servera med en god sallad till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.
Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.
Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
Häll smeten över det stekta i pannan.
Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.
Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.
Servera med en god sallad till.