Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.
I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.
Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.
Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.
Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Katarina Ekeblad says:
Går det att göra pajskalet i förväg och frysa in det sedan?