Grekisk fetaostpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott. I receptet har jag…

Läs mer 0 kommentarer
Grekisk fetaostpaj
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Beskrivning - Information

Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.

I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.

Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.

Kategori,

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 50 g Lök (röd)
 50 g Soltorkade tomater i olja
 15 st Oliver
 200 g Fetaost
 50 g Skogschampinjoner
 5 g Vitlök
 2 tsk Basilika
 4 Ägg
 50 g Riven ost
 30 g Smör

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.

7

Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.

8

Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.

9

Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.

10

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 50 g Lök (röd)
 50 g Soltorkade tomater i olja
 15 st Oliver
 200 g Fetaost
 50 g Skogschampinjoner
 5 g Vitlök
 2 tsk Basilika
 4 Ägg
 50 g Riven ost
 30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.

7

Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.

8

Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.

9

Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.

10

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Grekisk fetaostpaj

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida