Grekisk fetaostpaj
0
Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.
I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.
Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.
Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
Pajskalet
- Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
- Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
- Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
- Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.
- Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.
- Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!