En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester.
I det här fallet gjorde jag en grekiskinspirerad omelett med massor av grönsaker.
Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.
Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.
Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.
Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.
Tag ut den och servera med en god grönsallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.
Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.
Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.
Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.
Tag ut den och servera med en god grönsallad.