Hoppa till innehåll
Open navigation

Grekisk grönsaksomelett

4,50 av 2 röster
Sparat av: st
Grekisk grönsaksomelett

En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester.

I det här fallet gjorde jag en grekiskinspirerad omelett med massor av grönsaker.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.
  • Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.
  • Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.
  • Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
  • Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.
  • Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.
  • Tag ut den och servera med en god grönsallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg