Grekisk grönsaksomelett
2
Innehåll
En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester.
I det här fallet gjorde jag en grekiskinspirerad omelett med massor av grönsaker.
Total tid:
45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 100 g broccoli
- 100 g färska champinjoner
- 100 g blomkål
- 100 g paprika (röd)
- 100 g rödlök
- 150 g fetaost
- 5 st ägg
- 2,5 dl Grädde
- 3 st vitlöksklyftor
- 50 g oliver
- 100 g körsbärstomater
- 5 msk olivolja
- 30 g smör
- 1 msk torkad basilika
Instruktioner
- Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.
- Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.
- Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.
- Tag ut den och servera med en god grönsallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!