Grekisk grönsaksomelett

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester. I det här…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grekisk grönsaksomelett
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester.

I det här fallet gjorde jag en grekiskinspirerad omelett med massor av grönsaker.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 100 g Broccoli
 100 g Champinjoner (färska)
 100 g Blomkål
 100 g Paprika (röd)
 100 g Rödlök
 150 g Fetaost
 5 Ägg
 50 g Oliver
 100 g Körsbärstomater
 30 g Smör
 1 msk Basilika

 

Gör så här:

1

Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.

2

Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.

3

Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.

4

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

5

Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.

6

Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.

7

Tag ut den och servera med en god grönsallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Broccoli
 100 g Champinjoner (färska)
 100 g Blomkål
 100 g Paprika (röd)
 100 g Rödlök
 150 g Fetaost
 5 Ägg
 50 g Oliver
 100 g Körsbärstomater
 30 g Smör
 1 msk Basilika

Instruktioner

1

Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.

2

Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.

3

Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.

4

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

5

Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.

6

Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.

7

Tag ut den och servera med en god grönsallad.

Grekisk grönsaksomelett
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida