Grekisk skinkpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 9 röster - Betygsätt

Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grekisk skinkpaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!

Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten

Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.

 

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Rökt skinka
 50 g Lök (röd)
 20 st Oliver
 75 g Fetaost
 1 dl Grädde 40%
 4 Ägg
 120 g Riven ost
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

7

Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

8

Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

9

Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

12

Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.9 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Rökt skinka
 50 g Lök (röd)
 20 st Oliver
 75 g Fetaost
 1 dl Grädde 40%
 4 Ägg
 120 g Riven ost
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

7

Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

8

Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

9

Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

12

Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

Grekisk skinkpaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida