Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grekisk skinkpaj

5 av 3 röster
Grekisk skinkpaj

Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!

Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten

Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.

Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.
  • Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.
  • Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke
  • Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.
  • Häll smeten i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.
  • Ta ut den och servera med en god grönsallad till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg