Grekisk skinkpaj
1
Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!
Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten
Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.
Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
Fyllning
- 100 g rökt skinka
- 50 g rödlök
- 20 st oliver
- 1 tsk paprikapulver
- 75 g fetaost
- 1 dl grädde 40%
- 1 dl crème fraiche
- 4 st ägg
- 120 g riven ost
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 30 g smör
Instruktioner
Pajskalet
- Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
- Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
- Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
- Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.
- Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.
- Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.
- Häll smeten i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.
- Ta ut den och servera med en god grönsallad till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!