Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!
Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten
Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.
Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.
Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke
Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.
Häll smeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.
Ta ut den och servera med en god grönsallad till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.
Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.
Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke
Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.
Häll smeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.
Ta ut den och servera med en god grönsallad till.