Grekiska kycklingspett

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Grillade grekiska kycklingspett är en läcker och hälsosam måltid som passar perfekt för den som följer en LCHF-kosthållning. Kyckling, paprika, zucchini och rödlök är alla…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Grekiska kycklingspett | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 tim 30 minTillagning15 minTotalt2 tim 45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Grillade grekiska kycklingspett är en läcker och hälsosam måltid som passar perfekt för den som följer en LCHF-kosthållning. Kyckling, paprika, zucchini och rödlök är alla ingredienser som är rika på näringsämnen och som är låga i kolhydrater. Dessutom är den grekiska marinaden med yoghurt, citron, vitlök, oregano och olivolja en hälsosam och smakfull kombination som ger kycklingspetten en autentisk grekisk smak.

Detta receptet passar perfekt för den som äter LCHF då den är rik på protein och dessutom är den låg i kolhydrater på grund av de begränsade mängderna grönsaker som används.

Grönsaker är en viktig del av en hälsosam kosthållning, men när man följer en LCHF-kost är det viktigt att välja grönsaker som är låga i kolhydrater. Paprika, zucchini och rödlök är alla grönsaker som passar bra in i en LCHF-kost då de innehåller låga mängder kolhydrater samtidigt som de är rika på vitaminer och mineraler. Dessutom är dom ju underbart goda!

Grillade grekiska kycklingspett på en tallrik.

Yoghurt är också en hälsosam ingrediens som passar in i en LCHF-kosthållning. Grekisk yoghurt är särskilt näringsrikt och innehåller höga nivåer av protein och probiotika som kan hjälpa till att stödja en hälsosam matsmältning.

När det gäller valet av kyckling, så behöver du inte tvunget välja kycklingfilé, du kan lika gärna använda dig av kycklinglårfilé eller annan benfri kycklingdel.

Ett annat tips som jag har, det är att köpa grillspett i metall. Då kan du återanvända dom och slipper besväret med att blötlägga spetten som man måste göra om man använder träspett. Dessutom har träspetten en jäkla förmåga att börja brinna.

Om du vill kan du även byta ut lite av grönsakerna. Körsbärstomater, champinjoner och aubergine är grönsaker som är gott att använda sig av med.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 500 g KycklingfiléEller annan benfri kyckling.
 4 msk Olivolja
 4 st Citroner, varav zest från en av dom
 2 msk Oregano, torkad
 1 tsk Salt
 0,50 tsk Svartpeppar, nymalen
 1 st Stor rödlök
 1 st PaprikaEller fler om du vill.
 1 st Zucchini

 

Gör så här:

Marinera kycklingen
1

Skär kycklingfiléerna i 3 cm stora bitar och lägg dem i en stor skål eller i en fryspåse.

2

Ta fram en skål att blanda marinaden i.
Riv i skalet från en av citronerna i skålen och pressa sedan saften från denna citron och de andra tre citronerna och tillsätt i skålen.
Tillsätt finhackad vitlök, oregano, salt och svartpeppar och rör om.

3

Häll hälften av marinaden i fryspåsen eller skålen med kycklingbitarna och spara den andra halvan av marinaden till att pensla på under grillningen. Marinera kycklingen i 30 minuter eller upp till 3 timmar i kylen.

Grekiska kycklingspett | LCHF-arkivet

4

Skär paprikorna, zucchinin och löken i stora bitar och lägg dem i en egen skål.

Grekiska kycklingspett | LCHF-arkivet

5

Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i 10 minuter. Om du använder metallspett, krävs ingen förberedelse. Jag rekommenderar verkligen att använda metallspett.

6

Trä på kycklingen på spetten, varva med rödlök, zucchini och röd paprika tills du når spettets slut, och avsluta med kyckling.
Upprepa med de återstående spetten tills du har sex stycken härlig spett.

Kasta bort eventuell återstående marinad som kycklingen har marinerats i.

7

Grilla kycklingspetten och pensla dom med den sparade marinaden och vänd ofta så att varje sida får en jämn fin färg och har grillmärken, tills de är genomstekta, cirka 10-15 minuter.

8

Servera genast med lite citronklyftor och en god tzatziki.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g KycklingfiléEller annan benfri kyckling.
 4 msk Olivolja
 4 st Citroner, varav zest från en av dom
 2 msk Oregano, torkad
 1 tsk Salt
 0,50 tsk Svartpeppar, nymalen
 1 st Stor rödlök
 1 st PaprikaEller fler om du vill.
 1 st Zucchini

Instruktioner

Marinera kycklingen
1

Skär kycklingfiléerna i 3 cm stora bitar och lägg dem i en stor skål eller i en fryspåse.

2

Ta fram en skål att blanda marinaden i.
Riv i skalet från en av citronerna i skålen och pressa sedan saften från denna citron och de andra tre citronerna och tillsätt i skålen.
Tillsätt finhackad vitlök, oregano, salt och svartpeppar och rör om.

3

Häll hälften av marinaden i fryspåsen eller skålen med kycklingbitarna och spara den andra halvan av marinaden till att pensla på under grillningen. Marinera kycklingen i 30 minuter eller upp till 3 timmar i kylen.

Grekiska kycklingspett | LCHF-arkivet

4

Skär paprikorna, zucchinin och löken i stora bitar och lägg dem i en egen skål.

Grekiska kycklingspett | LCHF-arkivet

5

Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i 10 minuter. Om du använder metallspett, krävs ingen förberedelse. Jag rekommenderar verkligen att använda metallspett.

6

Trä på kycklingen på spetten, varva med rödlök, zucchini och röd paprika tills du når spettets slut, och avsluta med kyckling.
Upprepa med de återstående spetten tills du har sex stycken härlig spett.

Kasta bort eventuell återstående marinad som kycklingen har marinerats i.

7

Grilla kycklingspetten och pensla dom med den sparade marinaden och vänd ofta så att varje sida får en jämn fin färg och har grillmärken, tills de är genomstekta, cirka 10-15 minuter.

8

Servera genast med lite citronklyftor och en god tzatziki.

Grekiska kycklingspett
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida