Grekiska matmuffins

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Matmuffins finns det massor av olika varianter på och jag tycker det är otroligt roligt att hitta på nya varianter. Dessutom så är det perfekt…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Grekiska matmuffins
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Matmuffins finns det massor av olika varianter på och jag tycker det är otroligt roligt att hitta på nya varianter. Dessutom så är det perfekt att ta med till jobbet som fika eller varför inte på picknicken. Perfekt mellanmål för dig som äter LCHF.

Dessa muffins är väldigt mättande och dessutom helt vegetariska.

Variera kryddningen lite. Jag hade i timjan nu, men det funkar bra med oregano eller basilika med.

Totalt fick jag ut 12 muffins när jag använde mig av en muffinsform.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 tsk Timjan
 1 krm Svartpeppar (malen)
 24 st Oliver
 50 g Soltorkade tomater i olja
 100 g Fetaost
 5 Ägg
 150 g Ost (riven)

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser förutom oliverna. Smula ner fetaosten så den blir lite mindre och hacka tomaterna innan.

2

Häll upp i muffinsformar och peta ner två stycken oliver i varje form.

3

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills de har fått en fin färg och de har satt sig helt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 tsk Timjan
 1 krm Svartpeppar (malen)
 24 st Oliver
 50 g Soltorkade tomater i olja
 100 g Fetaost
 5 Ägg
 150 g Ost (riven)

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser förutom oliverna. Smula ner fetaosten så den blir lite mindre och hacka tomaterna innan.

2

Häll upp i muffinsformar och peta ner två stycken oliver i varje form.

3

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills de har fått en fin färg och de har satt sig helt.

Grekiska matmuffins
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Anne-Marie Jönsson
    Anne-Marie Jönsson says:

    Receptet är nog bra har inte provat det än. Men att de ska var helt vegetariska är fel. Det är ägg som är animaliskt och ost från get och ko. Samt grädde ja det är oxå animaliskt. Men det är ingen kött eller fisk kyckling i det är rätt. Ska pröva receptet i kväl.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida