Griljerad julskinka

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 7 röster - Betygsätt

Griljerad julskinka är väl ett måste på julafton? Men, den "vanliga" griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Griljerad julskinka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Griljerad julskinka är väl ett måste på julafton?

Men, den "vanliga" griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med.

Det här är ett väldigt enkelt sätt att göra det på och det blir ju verkligen bra.

När det gäller val av senap så är det upp till dig själv att avgöra lite hur mycket kolhydrater du tål/tillåter dig själv. Vill du ha det så kolhydratssnålt som möjligt så kör du på enbart fransk senap. Kör du mer åt det liberala hållet så kan du blanda fransk senap med någon god vanlig senap.

Det här receptet är till cirka 2-3 kg färdig skinka.

Glöm inte bort att göra en rödbetssallad till din griljerade julskinka.

Ska du ladda upp med en riktig lchfjul, då måste du spana in alla mina goda julrecept. Alla självklart lchf-vänliga.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 st Äggula
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 20 st Kryddnejlika (hel)

 

Gör så här:

1

Blanda ihop äggula, senap och svartpeppar.

3

Bred ut blandningen ovanpå skinkan.

5

Strö ett jämnt lager med pofiber över senapen och tryck ner lite nejlikor i ett vackert mönster om du vill ha det.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills den har fått fin färg. Var försiktig så att den inte bränns vid.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Äggula
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 20 st Kryddnejlika (hel)

Instruktioner

1

Blanda ihop äggula, senap och svartpeppar.

3

Bred ut blandningen ovanpå skinkan.

5

Strö ett jämnt lager med pofiber över senapen och tryck ner lite nejlikor i ett vackert mönster om du vill ha det.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills den har fått fin färg. Var försiktig så att den inte bränns vid.

Griljerad julskinka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida